Iskoriste sve ostatke povrća i od njih pripremite juhu koja će očistiti organizam nakon što ste vjerojatno pojeli previše masne i slane hrane…
Juha se jednostavno priprema, koriste se namirnice koje imate u hladnjaku, a i vegani će u njoj uživati jer ne sadrži mesne proizvode.
Recept se može mijenjati, a što god stavili u nju sigurno ćete uživati u toploj juhi i ove hladne zimske dane…
Pileća juha s lukom štiti od prehlada i gripe – evo kako je pripremiti
Juha od raznog povrća
Potrebni sastojci
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 manji luk
- sol, papar
- 1 mrkva
- 1 krumpir
- 1 rajčica
- šalica graška
- 1 tikvica
- 2 režnja češnjaka
- 1 žlica sušenog origana
- prstohvat ljute sušene paprike
- peršin
- šalica narezanog kelja
- šalica brokule
- ¼ čaše suhog bijelog vina
- žlica octa
- 1 konzerva nasjeckane rajčice
- 1 manja paprika
Priprema:
- Sve sastojke dobro operite i očistite po potrebi od kore. Narežite ih na manje kockice.
- U većoj posudi zagrijte vodu i dodajte maslinovo ulje. Dodajte sve povrće i začine, osim kelja i brokule.
- Dodajte bijelo vino i ocat te rajčicu u konzervi.
- Juha bi se trebala kuhati 30-ak minuta, dok mrkva ne omekša, a 15 minut prije kraja dodajte kelj i brokulu.
- Začinite po želji te poslužite toplo. Juhu možete čuvati u hladnjaku do 2 dana.
Dobar tek!
A. A.
Foto: Shutterstock