Uživajte u zdravlju zahvaljujući jadranskoj plavoj ribi – tuni.
Tuna je namirnica koja čuva naše srce i krvne žile jer sadrži velike količine omega-3 masnih kiselina – predvodnika zdrave hrane protiv bolesti srca. Čak je i jedna konzerva tune dovoljna za pokrivanje tjedne potrebe omega-3 masnih kiselina, uvjeravaju nas stručnjaci.
Vodeći uzrok smrtnosti, kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj, bolesti su srca i krvožilnog sustava. Tome najviše pridonose nepravilna prehrana, loše navike poput pušenja, manjka tjelesne aktivnosti i svakodnevnica ispunjena stresom. Plava riba, kao što je tuna, pravi je rudnik omega-3 masnih kiselina koje smanjuju razinu triglicerida u krvi, te na taj način sprječavaju stvaranje masnih naslaga koje se talože u krvnim žilama.
Ove esencijalne kiseline poboljšavaju cirkulaciju i smanjuju rizik od srčanog i moždanog udara, povoljno utječu na srčanu aritmiju, a čak mogu i umjereno sniziti povišeni krvni tlak.
Ne samo da omega-3 masne kiseline štite srce, nego i čuvaju oči! Naime, prehrana bogata omega-3 masnim kiselinama može pomoći spriječiti razvoj degenerativne bolesti oka povezane sa starenjem u 30 posto slučajeva, pokazalo je istraživanju američkog Nacionalnog instituta za oči.
Ona je također dobar izvor proteina i mnogih nutrijenata te predstavljaju idealni saveznik mršavljenja.
Mardešić kvaliteta
Tuna se u Mardešiću pažljivo selekcionira, kako bi se kupcima ponudio isključivo visokokvalitetni proizvod. Možete odabrati između fileta tune u ulju i vodi te neizostavnih komada tune s povrćem. Svakako probajte i paštetu napravljenu od Mardešić tuna.
Tvornica Mardešić postoji od 1905. godine, a s proizvodnjom ribe započinje 1907. godine.
S obzirom da je locirana na Dugom otoku, u mjestu Sali, više od 100 godina ona predstavlja izvor prihoda za lokalno stanovništvo kao i okolnih otoka. Danas se tvrtka Mardešić bavi proizvodnjom ribljih prerađevina na bazi srdele, inćuna, tune i skuše. U svojoj se bogatoj povijesti tvrtka stalno proširivala i usklađivala proizvodne procese s dostignućima u preradi ribe, ali uz poštivanje tradicije i polaganje pažnje na svježinu i porijeklo pripremljene ribe.
Ordinacija.hr