Hrana i recepti

Hrana i recepti

Neodoljivi okusi jadranske ribe iz Tvornice Mardešić

Tvornica Mardešić iz Sali na Dugom otoku osnovana je davne 1905. godine i bavi se proizvodnjom ribljih konzervi, pretežno sardina, ali i skuša, tuna te filetiranih inćuna. Ribarstvo je od davnine prisutno na ovim prostorima, o čemu govore mnogi povijesni dokumenti i tradicija. U početku je to bila mala proizvodnja koja je znatno porasla nakon druge polovine pedesetih godina.

Mardešić

Tvornica se nalazi u neposrednoj blizini kornatskog ribolovnog područja, u koje treba ubrojiti i uvalu Telašćica, što joj omogućuje svakodnevno zaprimanje friške ribe. U svojoj bogatoj povijesti proširivala je i usklađivala proizvodne procese, ali uvijek uz poštivanje tradicije. Svaki dan provode se temeljita selekcija ribe i pažljiva kontrola od metoda ulova do skladištenja. Strogo se nadzire i postupak prerade ribe kroz sve faze, od odabira i prihvata do pakiranja i otpreme. Implementacijom HACCP-a i IFS-a pridodaje se velika pažnja kontroli kvalitete proizvoda.

Nedavno je Tvornica Mardešić bila partner Akademije zdravog kuhanja u ciklusu radionica na temu zdrave i maštovite pripreme ribljih jela “Od mora do stola”. Više pročitajte u članku: Neodoljivi okusi jadranske ribe po receptu Akademije zdravog kuhanja.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo