Hrana i recepti

Hrana i recepti

Sardina s povrćem – jadranska poslastica bez aditiva

Osim što su ukusne, sardine “Mardešić” su bogate proteinima, a siromašne zasićenim masnoćama. Pripremljene su od svježih srdela, ulovljenih u Jadranskom moru, koje okružuje Dugi otok.

Jadranska sardina s povrćem tradicionalni je proizvod tvornice ribljih konzervi Mardešić. Ne sadrži nikakve konzervanse niti aditive, a izvrstan je izvor omega-3 masnih kiselina. Upravo su ove kiseline glavni aduti protiv rizika bolesti srca i krvnih žila.

Priprema se tako da se svježa ili zamrznuta riba reže i čisti od nejestivih dijelova, polaže u limenke, dodaje se povrće te se nalijeva umakom od rajčice. Limenke se hermetički zatvaraju i steriliziraju toplinom.

Sardine s povrćem možete pronaći u prodavaonicama: Metro Cash & Carry, Konzum, Tommy, Plodine, Mercator i Diona.

Najveća vrijednost ribe je u sastavu bjelančevina, masnih kiselina (omega-3 masne kiseline u srdeli), vitamina, minerala i mikroelemenata. Nadalje, visok stupanj čistoće Jadranskog mora daje ribi, koja obitava u ovom ambijentu, apsolutne karakteristike ekološki vrijedne hrane.

Mardešić kvaliteta

Tvornica Mardešić postoji od 1905. godine, a s proizvodnjom ribe započinje 1907. godine. S obzirom da je locirana na Dugom otoku, u mjestu Sali, više od 100 godina ona predstavlja izvor prihoda za lokalno stanovništvo kao i okolnih otoka. Danas se tvrtka Mardešić bavi proizvodnjom ribljih prerađevina na bazi srdele, inćuna, tune i skuše. U svojoj se bogatoj povijesti tvrtka stalno proširivala i usklađivala proizvodne procese s dostignućima u preradi ribe, ali uz poštivanje tradicije i polaganje pažnje na svježinu i porijeklo pripremljene ribe.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo