Hrana i recepti

Hrana i recepti

Savski mlin – dom domaće kuhinje

Zaželjeli ste se ajngemahteca, vinskog gulaša, purice s mlincima, punjenog lungića, šarana ili gibanice? Prisjetite se tradicionalnih domaćih jela u restoranu “Savski mlin”.

Restoran Savski mlin poznato je zagrebačko mjesto tradicionalnog, ali uvijek novog i zanimljivog gastronomskog užitka, mjesto dobre zabave i odlične atmosfere.

Domaće i fino u Savskom mlinu

Spoj kvalitete turističke i ugostiteljske ponude s poviješću i tradicijom glavne su karakteristike restorana Savski mlin, gdje sve što možete okusiti pripada domaćim proizvođačima. Ovdje vas čekaju u potpunosti domaći ekoproizvodi: domaće purice, pilići i patke iz ekouzgoja Klanjec, teleće obrezine i rebrica na metre iz Prigorja, burski kozlić iz Lipika, lički krumpir, povrće iz domaćih povrtnjaka te riječna riba iz ribogojilišta Orahovica.

Savski mlin

Kruh, rezanci, mlinci i gibanica prave se tik do vas – u kuhinji Savskog mlina. Prava milina! Uza sva ova sjajna jela možete se počastiti i ekovinima Ćasić iz pakračkog vinogorja. U okusima i mirisima vina ovog kraja stoljećima su uživali veleposjednici, vlastelini, grofovi, razni prolaznici i putopisci. Vinogradarstvo Ćasić kroz uzgoj plemenitih sorti koje daju vrhunska vina nastavlja dugu tradiciju pakračkog vinarstva, vraćajući stari sjaj i sam Pakrac na vinsku kartu Hrvatske.

Ali Savski mlin nije samo dom sjajne hrane i dobre kapljice, nego i mjesto za zabavu, proslave i plesnjake! Ovdje se redovito održavaju svirke uživo (četvrtkom, petkom i subotom), raznovrsne tematske večeri, a uz Red Čuvara grada Zagreba, popularni domaći restoran organizira i “Srednji vijek na Savi”. Riječ je o programu kojim se predstavlja bogata zagrebačka i hrvatska povijest, nude ukusne delicije i pića srednjeg vijeka, sve uz srednjovjekovnu glazbu, profesionalne vitezove i žonglere.

Savski mlin

Savski vam je mlin na raspolaganju za domjenke, rođendane i
vjenčanja: kapaciteta je 120 osoba, a s lijepim vremenom tu je i terasa za sto
osoba te VIP prostor za 20 osoba.

Na granici Europe i Balkana otvara vrata gostionica stara, delicija
i pijače puna da nam trupla buju vesela i puna.

Zaželjeli ste se ajngemahteca, vinskog gulaša, purice s
mlincima, punjenog lungića, šarana ili gibanice? Prisjetite se tradicionalnih
domaćih jela u restoranu
“Savski mlin” – Remetinečka 14 (Kajzerica), Zagreb
.

Radno vrijeme:

  • Od ponedjeljka do subote: 7:00-2:00
  • Nedjeljom: 10-22:00
  • Svoje mjesto možete rezervirati na: 01/ 65 25 548.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo