Hrana i recepti

Hrana i recepti

Sok od nara potiče seksualnu želju!

Rezultati najnovijeg istraživanja su pokazali kako su muškarci i žene koji svakodnevno ispijaju čašu soka od nara imaju povećanu razinu hormona testosterona, koji povećava seksualnu želju.

Do ovakvog su zaključka došli znanstvenici Sveučilišta iz Edinburgha, u čijem je istraživanju  sudjelovalo 58 volontera u dobi između 21 i 64 godine. Studija je pokazala da ljubitelji crvenog napitka imaju od 16 posto i 30 posto veću razinu testosterona od osoba koje nikada nisu konzumirale sok od nara.

Na koji način testosteron djeluje na organizam?

jTestosteron je zaslužan za tipičan raspored dlaka na muškom tijelu (pogotovo na licu), produbljivanje glasa i intenzivniji seksualni nagon. Ovaj spolni hormon također štiti od osteoporoze, a zadužen je i za formiranje te održavanje snažnih mišića. Spomenuti se hormon proizvodi u ženskim nadbubrežnim žlijezdama i jajnicima, a zadužen je za poticanje ženskog seksualnog nagona i jačanje kostiju te mišića.

Povišena razina testosterona može poboljšati raspoloženje pa čak i umanjiti stres i napetost poput npr. treme prije nastupa pred auditorijem. Prethodna istraživanja su pokazala da sok od nara obiluje antioksidansima koji mogu pomoći u obrani od bolesti srca. Ljekoviti napitak doprinosi i boljoj cirkulaciju krvi.

Ne možete podnijeti stres u uredu? Popijte sok od nara! Osjećat ćete se bolje, a porast će vam i volja za poslom.

Sok od nara ima više
antioksidansa nego većina drugih voćnih sokova, crveno vino ili zeleni
čaj. Ako ga još uvijek niste probali, sad je pravo vrijeme! On djeluje antibakterijski, jača imunitet, obiluje vitaminima i mineralima te štiti od artirtisa.

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo