Skuša se smatra najukusnijom plavom ribom Jadrana. Sadrži čak dvostruko više omega-3 masnih kiselina od loosa.
Baš kao i sardine i inćuni o kojima smo pisali, skuše Mardešić su isključivo iz domaćeg ulova, što je navedeno i na poleđini ambalaže gdje je istaknuta ulovna zona. Osim fileta skuše, u Mardešiću su izuzetno ponosni na recepturu skuše s povrćem, spoj rajčice, paprike, mrkve i jedinstvene kombinacije začina koja je strogo čuvana tajna Mardešićevih tehnologa.
Bogati izvor zdravlja
Skuša se smatra najukusnijom plavom ribom Jadrana. Obiluje zdravim omega-3 masnim kiselinama koje predstavljaju glavnog borca protiv bolesti krvožilnog sustava. Skuše sadrže čak dva puta više ovih dobrih masnoća od hvaljenog lososa i odličan su izvor selena koji jača imunološki sustav. S obzirom da je mekanog mesa i kostiju, vrlo je tražena riba. Uz nju će mališani najlakše zavoljeti jesti ribu.
Osim što su zdrave za srce, skuše obiluju i drugim hranjivim tvarima. Sadrže više od deset posto preporučene dnevne količine kalcija, a također su dobar izvor vitamina D koji pomaže apsorpciji kalcija. Ova je riba bogata antioksidansima, vitaminima A, B i D.
Jadranska skuša s povrćem
Proizvodi se od svježe ili zamrznute jadranske skuše. Riba se kuha u pari, odvaja od nejestivih dijelova i kože. Komadi mesa stavljaju se u limenke, nalijeva se umak i dodaje povrće. Limenke se zatvaraju i steriliziraju toplinom. Ne sadrži aditive niti konzervanse.
Jadranska skuša – fileti u biljnom ulju
Proizvodi se od svježe ili zamrznute jadranske skuše. Skuša se kuha u pari, odvaja od nejestivih dijelova i kože. Riba se filetira, fileti režu na dužinu limenke, nalijeva se biljno ulje, a zatim se sterilizira toplinom. Ne sadrži aditive ili konzervanse.
Mardešić kvaliteta
Tvornica Mardešić postoji od 1905. godine, a s proizvodnjom ribe započinje 1907. godine. S obzirom da je locirana na Dugom otoku, u mjestu Sali, više od 100 godina ona predstavlja izvor prihoda za lokalno stanovništvo kao i okolnih otoka. Danas se tvrtka Mardešić bavi proizvodnjom ribljih prerađevina na bazi srdele, inćuna, tune i skuše. U svojoj se bogatoj povijesti tvrtka stalno proširivala i usklađivala proizvodne procese s dostignućima u preradi ribe, ali uz poštivanje tradicije i polaganje pažnje na svježinu i porijeklo pripremljene ribe.
Ordinacija.hr