Hrana i recepti

Hrana i recepti

Zašto trebate odabrati program mršavljenja kreiran baš po vašoj mjeri?

Foto: Shutterstock

Pravilna prehrana ima značajan utjecaj na zdravlje čovjeka.

Unos svih potrebnih hranjivih tvari utječe na adekvatan rad naših vitalnih organa i organskih sustava te nas balansirana prehrana uz preporučen unos energije štiti od nastanka brojnih kroničnih nezaraznih bolesti kao i prekomjerne tjelesne mase te pretilosti.

Loše raspoloženje, konstantan osjećaj umora i bezvoljnost također su neki od simptoma loše i nebalansirane prehrane.

Sve je veći broj osoba s prekomjernom tjelesnom masom i pretilosti koja nosi veliki rizik od zdravstvenih komplikacija.

Iako postoje genetski, bihevioralni, metabolički i hormonalni utjecaji na tjelesnu masu, njen porast događa se najčešće zbog kroničnog disbalansa u energetskom unosu zbog čega se višak unesene energije pohranjuje u masne naslage.

U nekih se ljudi pretilost može pojaviti iz medicinskih razloga, poput Prader-Willijevog sindroma, Cushingovog sindroma, zbog poteškoća u radu štitne žlijezde, disbalansa hormona  i drugih stanja. Medicinski problemi, poput artritisa, također mogu dovesti do smanjenja aktivnosti, što može rezultirati debljanjem.

U situaciji kada se primijeti naglo povećanje tjelesne mase, potrebno je na vrijeme reagirati kako biste zaustavili njen daljnji porast. Primijetite li nakupljanje viška tjelesne masti u području abdomena to posebno može imati velike zdravstvene posljedice zbog čega je potrebno na vrijeme reagirati.

Poliklinika LabPlus nudi jedinstvene usluge mršavljenja i prevencije zdravstvenih komplikacija povezanih s viškom kilograma,  a u te svrhe otvoren je novi, moderno opremljen centar za mršavljenje NutriLab+ koji u ponudi ima programe mršavljenja kreirane po vašoj mjeri.

Cilj ovog novootvorenog centra je podizanje svijesti o zdravlju i prehrani, postizanje i održavanje uredne tjelesne mase, te prevencija kroničnih bolesti povezanih s nezdravim načinom života te povećanom tjelesnom masom.

Brze i restriktivne dijete ostavljaju teške i trajne posljedice na vaš organizam, uzrokuju jo-jo efekt zbog čega se nakon dijete kilogrami rapidno vraćaju. Iz tog razloga, stručnjaci s područja nutricionizma, medicinske-biokemije i psihologije kreiraju programe gdje vas uče kako promijeniti način prehrane i stil života dugoročno. Samim time mršavite i učite trajno održati svoju novu tjelesnu masu što je svakako teže i zahtjevnije od samog mršavljenja.   

Svaki program Nutrilab+ nutricionističkog savjetovališta sastoji se od nutricionističkog savjetovanja, analize tijela na modernom uređaju InBody 270 koji nam daje podatke o udjelu masnog, mišićnog tkiva, metaboličke dobi i brojnim drugim tjelesnim parametrima. Kako bismo mogli detektirati uzrok povećanja tjelesne mase, ali i potencijalne komplikacije koje su nastale posljedično, dio svakog našeg individualnog programa mršavljenja je i panel krvnih pretraga koji se sastavlja prema vašim potrebama.

Ključ uspjeha naših klijenata su konstantne edukacije o zdravoj prehrani, kombinaciji namirnica i njihovoj vrijednosti te izrada posebnih individualnih jelovnika i planova prehrane od namirnica koje volite i koje su vam lako dostupne.

Uz LabPlus radite na trajnom očuvanju svog zdravlja te promjeni prehrambenih i životnih navika. Prehranu zajedno s vama prilagođavamo vašem zdravstvenom stanju, osobnim preferencijama i dnevnim aktivnostima.

Naši planovi prehrane i programi mršavljenja ne nose nikakve štetne posljedice po vaše zdravlje što pratimo redovitom analizom krvne slike.

Stručno i educirano osoblje poliklinike LabPlus svojim pacijentima uvijek stoji na raspolaganju pružajući kvalitetnu uslugu stoga nam se možete obratiti s povjerenjem.

LabPlus jer to je plus za vaše zdravlje!

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo