Zašto trebate odabrati program mršavljenja kreiran baš po vašoj mjeri?

nutricionist, mrsavljenje, strucnjak Shutterstock 193448504

Pravilna prehrana ima značajan utjecaj na zdravlje čovjeka.

Unos svih potrebnih hranjivih tvari utječe na adekvatan rad naših vitalnih organa i organskih sustava te nas balansirana prehrana uz preporučen unos energije štiti od nastanka brojnih kroničnih nezaraznih bolesti kao i prekomjerne tjelesne mase te pretilosti.

Loše raspoloženje, konstantan osjećaj umora i bezvoljnost također su neki od simptoma loše i nebalansirane prehrane.

Sve je veći broj osoba s prekomjernom tjelesnom masom i pretilosti koja nosi veliki rizik od zdravstvenih komplikacija.

Iako postoje genetski, bihevioralni, metabolički i hormonalni utjecaji na tjelesnu masu, njen porast događa se najčešće zbog kroničnog disbalansa u energetskom unosu zbog čega se višak unesene energije pohranjuje u masne naslage.

U nekih se ljudi pretilost može pojaviti iz medicinskih razloga, poput Prader-Willijevog sindroma, Cushingovog sindroma, zbog poteškoća u radu štitne žlijezde, disbalansa hormona  i drugih stanja. Medicinski problemi, poput artritisa, također mogu dovesti do smanjenja aktivnosti, što može rezultirati debljanjem.

U situaciji kada se primijeti naglo povećanje tjelesne mase, potrebno je na vrijeme reagirati kako biste zaustavili njen daljnji porast. Primijetite li nakupljanje viška tjelesne masti u području abdomena to posebno može imati velike zdravstvene posljedice zbog čega je potrebno na vrijeme reagirati.

Poliklinika LabPlus nudi jedinstvene usluge mršavljenja i prevencije zdravstvenih komplikacija povezanih s viškom kilograma,  a u te svrhe otvoren je novi, moderno opremljen centar za mršavljenje NutriLab+ koji u ponudi ima programe mršavljenja kreirane po vašoj mjeri.

Cilj ovog novootvorenog centra je podizanje svijesti o zdravlju i prehrani, postizanje i održavanje uredne tjelesne mase, te prevencija kroničnih bolesti povezanih s nezdravim načinom života te povećanom tjelesnom masom.

Brze i restriktivne dijete ostavljaju teške i trajne posljedice na vaš organizam, uzrokuju jo-jo efekt zbog čega se nakon dijete kilogrami rapidno vraćaju. Iz tog razloga, stručnjaci s područja nutricionizma, medicinske-biokemije i psihologije kreiraju programe gdje vas uče kako promijeniti način prehrane i stil života dugoročno. Samim time mršavite i učite trajno održati svoju novu tjelesnu masu što je svakako teže i zahtjevnije od samog mršavljenja.   

Svaki program Nutrilab+ nutricionističkog savjetovališta sastoji se od nutricionističkog savjetovanja, analize tijela na modernom uređaju InBody 270 koji nam daje podatke o udjelu masnog, mišićnog tkiva, metaboličke dobi i brojnim drugim tjelesnim parametrima. Kako bismo mogli detektirati uzrok povećanja tjelesne mase, ali i potencijalne komplikacije koje su nastale posljedično, dio svakog našeg individualnog programa mršavljenja je i panel krvnih pretraga koji se sastavlja prema vašim potrebama.

Ključ uspjeha naših klijenata su konstantne edukacije o zdravoj prehrani, kombinaciji namirnica i njihovoj vrijednosti te izrada posebnih individualnih jelovnika i planova prehrane od namirnica koje volite i koje su vam lako dostupne.

Uz LabPlus radite na trajnom očuvanju svog zdravlja te promjeni prehrambenih i životnih navika. Prehranu zajedno s vama prilagođavamo vašem zdravstvenom stanju, osobnim preferencijama i dnevnim aktivnostima.

Naši planovi prehrane i programi mršavljenja ne nose nikakve štetne posljedice po vaše zdravlje što pratimo redovitom analizom krvne slike.

Stručno i educirano osoblje poliklinike LabPlus svojim pacijentima uvijek stoji na raspolaganju pružajući kvalitetnu uslugu stoga nam se možete obratiti s povjerenjem.

LabPlus jer to je plus za vaše zdravlje!

 Prati nas na Viber Public Chatu!