Hrana i recepti

Hrana i recepti

Centar za prevenciju i liječenje debljine Medikol

Liječenje debljine može se i prevenirati i liječiti pod nadzorom liječnika. Istina je sljedeća: niti se mršavi, a niti se ne deblja preko noći!

Debljina (latinski: obesites), bolest modernog doba trenutno je jedan od najvećih javnozdravstvenih problema pandemijskih razmjera s tendencijom rasta. Definiramo ju kao kroničnu endokrino-metaboličku bolest koju karakterizira prekomjerno nakupljanje suvišne energije u masnom tkivu, što uzrokuje njegovu disfunkciju s posljedičnim komplikacijama za druge organe.

Koliko danas netko ima višak kilograma, vrlo lako možemo izračunati raznim metodama. Najpouzdanija metoda je izračun ITM (indeks tjelesne mase) ili popularnijeg naziva BMI (eng: body mass index).

dr. Ivija Rajković, Centar za prevenciju i liječenje
debljine Medikol

Što sve debljina točno narušava?

Debljina zaista za naš organizam predstavlja jedan začarani krug problematike narušene adekvatne funkcije skoro svih sustava u našem tijelu. Osim što narušava kvalitetu života, debljina skraćuje naš životni vijek. Najčešći uzrok smrti u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, su kardiovaskularne bolesti s kojima neposredno povezujemo debljinu – okluzivna bolest arterija. Povezujemo je s cerebrovaskularnim bolestima, najčešće moždanim udarom.

Liječenje debljine može se i prevenirati i liječiti pod nadzorom liječnika.

Istina je sljedeća: niti se mršavi, a niti se ne deblja preko noći!

“Osnivanjem Centra za prevenciju i liječenje debljine u Medikolu omogućili smo pacijentu ambulantni suport i nadzor u borbi protiv viška kilograma”, tvrde iz Centra.

Pacijent osim prvog inicijalnog dijagnostičkog pregleda ima konstantni nadzor liječnika opće medicine, kroz cijeli proces. Nakon svih dobivenih parametra osobu se mjeri: pregledava se status vezivnog tkiva, cirkulacije, celulita i odabire se terapija.

U Centru za prevenciju i liječenje debljine Medikol pacijentu se nudi diferencijalna terapija debljine prema Weyergans metodi sa sljedećim aparatima:

  • kod zastoja limfe i slabog vezivnog tkiva aparativnu presoterapiju, na aparatu Slide Styler. Tretman u prosjeku traje 30 minuta. Za vrijeme tretmana pacijent osjeća ugodno kretanje valova zračnog pritiska. Nakon tretmana noge su lakše, cirkulacija poboljšana, a koža stražnjice i bedara značajno čvršća.
  • za krvožilni i limfnozilni trening, pogotovo za mikrocirkulaciju, osobe s povišenim krvnim tlakom i dijabetičari idu i u Vacusport. Vacusport je uređaj koji putem isprekidane terapije negativnog pritiska na donji dio tijela postiže poboljšanje cirkulacije nogu, jačanje vaskularnog sustava i ciljano uklanjanje nečistoće iz limfnog sustava. Tretmani se provode u cilju pripreme za trening, regeneracije nakon treninga, rehabilitacije različitih ozljeda, tretiranju kapilara i limfnih edema te dijabetičkog stopala.
  • SPM, aparat je najbolja kombinacija tradicije i moderne tehnologije. Pomoću njega se izvode različiti tretmani, koji se odvijaju pod utjecajem vakumske masaže. To su anticelulitni tretmani, tretmani razbijanja masnih nakupina, tretmani učvršćivanja oslabjelog vezivnog tkiva, učvršćivanje grudi i stražnjice, obrada strija i nečiste kože, smanjivanje podbratka te tretmani izravnavanja bora. SPM također upotrebljavamo i kod tretiranja zastoja limfe te regeneracije kože lica i dekoltea.
  • limfna drenaža prema Wayergans metodi – potiče se rad limfe i paralelno se radi na zatezanju kože i vraćanju njene glatkoće
  • endermološkim masažama rješava se potkožno masno tkivo, pacijenti samo s njima mogu izgubiti centimetre, jer se potiču i limfa i cirkulacija.

Zerona

Najnovije u ponudi je ZERONA laser. ZERONA je prvi laser za preoblikovanje tijela koji uklanja masno tkivo, celulit i zateže kožu bez nuspojava. Riječ je o neinvazivnoj proceduri za oblikovanje tijela koja koristi Erchonia® Green Laser Scanner. Mnogobrojna istraživanja dokazala su učinak ovog lasera na trbuh, bokove i bedra te ga je nakon 17 kliničkih studija odobrila američka FDA. S laserskom terapijom smanjenja obujma, Zerona emulizificira masnoću stvarajući poru na masnoj stanici kroz koju sadržaj masne stanice izlazi van te se stimulira njen prirodni proces izlučivanja putem limfnog sustava. Pacijenti diljem svijeta isprobali su ovaj tretman i u prosjeku su izgubili 9,2 centimetra u području struka. Tretman traje 30 minuta, a preporuča se šest tretmana tijekom dva tjedna.

“Obratili smo pozornost i na prehranu. Ovim putem bih naglasila Eurodiet metodu. To je znanstveno utemeljena metoda visokoproteinskih obroka koje si sam pacijent doma ili na poslu priprema doslovno u dvije minute. Budući da govorimo o visokoproteinskim obrocima, naglasila bih da se Eurodiet metoda ne bi smjela provoditi bez liječnika”, istaknula je dr. Ivija Rajković.

Svoj termin, kao i besplatne konzultacije, možete rezervirati na 01 63 97 333.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo