Hrana i recepti

Hrana i recepti

I mršavljenje ima svoja pravila

Smanjili ste obroke, izbacili slatko, posvetili ste se vježbanju ali kilogrami se ne tope kako ste planirali? Otkrivamo vam male greške koje možda radite a da niste i svjesni koliko utječu na uspješnost vaše dijete.

Gladovanje ponekad nema smisla ako ne poštujete određena pravila koja pomažu gubitku kilograma

Planirajte obroke

Za vrijeme dijete je planiranje obroka od iznimne važnosti. pa stoga napravite spisak svih potrebnih namirnica za tjedne obroke, i sve to nabavite odjednom u jednoj kupovini. Nedostatak neophodnih namirnica za obroke može lako poslužiti kao izgovor da se ugrozi dijeta.

Izbjegavajte radikalne dijete

Vjerojatno ste već čuli da se kilogrami nakon dijete mogu brzo vratiti, a razlog je taj što se prije ili kasnije vratimo normalnoj prehrani ali često bez ikakve kontrole. Možda je potrebno nešto više vremena kako bi se došlo do željenog ishoda, ali svakako je bolja i prije svega trajnija opcija okrenuti se zdravoj i raznolikoj prehrani koju možete uvijek provoditi.

Zabranjeno je preskakati obroke

Preskakanje obroka utječe na sposobnost kontroliranja apetita. Preskakanjem obroka mozgu oduzimate energiju i na kraju dana ostajete potpuno gladni pa kada je vrijeme za večeru vjerojatno birate masniju i težu hranu. Time uništavate sav trud. Male količine hrane, više puta na dan će vas dovesti do cilja.

Manjak sna donosi višak masnoća

Prema jednom istraživanju, osobe koje su na dijeti i spavaju pet sati ili manje nakupe do dva i pol puta više masnoća oko trbuha od onih koji spavaju do osam sati.

U prehranu obavezno uključite voće i povrće

S povrćem i voćem ne možete pogriješiti jer ono vašem tijelu pruža dovoljno tekućine, ali i energije potrebne za sagorijevanje kalorija. Možete ga jesti kuhanog ili na salatu koju slobodno možete začiniti uljem i octom. Baš kao i povrće, voće će vam također pomoći da dođete do željenog cilja. Jedite jabuke, naranče, dinju i grejp tijekom cijelog dana u manjim obrocima.

A. A.  

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo