Jedna "vesela" noć tjedno može vas udebljati za skoro jedan kilogram! - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Jedna “vesela” noć tjedno može vas udebljati za skoro jedan kilogram!

Dodatno piće u kombinaciji s kebabom, pizzom, prženim krumpirićima i hamburgerima na kraju večeri rezultiraju prosjekom od 6940 dodatnih kalorija!

Osobe koje žele smršavjeti trebale bi paziti na udio tjelesne aktivnosti, vrstu prehrane i na sve što piju! Naime, neće samo zašećereni gazirani sokovi vašem struku otežati stvar, nego i alkohol.

Britanski istraživači tvrde kako samo jedan izlazak tjedno karakteriziran alkoholnim pićima može prouzročiti debljanje od gotovo jednog kilograma, tvrde stručnjaci. Naravno, nije jedino alkohol odgovoran za ovo nakupljanje suvišnih kilograma, nego i “popratna” hrana na koju se odlučimo u gluho doba noći i koja je obično nezdrava. Nadalje, ujutro kada mamurluk pokaže svoje zube, imamo običaj potražiti utjehu u masnoj hrani koja će “neutralizirati alkohol”. Kada zbrojite sve ove kalorije, lako možete dobiti više od 5000 kalorija, pokazalo je britansko istraživanje koje je naručio klub za mršavljenje Slimming World.

Prema ovoj anketi, koja je provedena nad 2000 Britanaca, prosječni muškarac popusti želji za hranom nakon četiri pive i tada pojede više nego što je planirao i popije više nego što je htio. Dodatno piće u kombinaciji s kebabom, pizzom, prženim krumpirićima i hamburgerima na kraju večeri i sljedeće jutro rezultiraju prosjekom od 6940 dodatnih kalorija! To je više nego trostruko veća količina od one preporučene i jednaka je 38 vrećica čipsa.

Na sam alkohol “otpada” 1795 kalorija, 3126 na hranu te večeri, a 2025 na nezdravu hranu drugi dan.

S druge strane, kod dama je granica nešto niža: dvije do tri čaše vina. Nakon toga, žene konzumiraju dodatnih 5725 kalorija, što odgovara količini dva tuceta krafni s marmeladom.

Hoćete li se i vi “opustiti” večeras?

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo