Hrana i recepti

Hrana i recepti

Mršavite šopingirajući!

Ako tražite novu zamjenu za teretanu, probajte s odlaskom u kupovinu. Naime, šopingom možete sagorjeti suvišne kalorije i utegnuti tijelo.

Ako je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu za muškarce, tada je šoping njegov ekvivalent za nježniji spol. To su dokazale ispitanice britanske ankete koje su s istraživačima portala s kuponima za popust PromotionalCodes.org.uk podijelile svoje navike odlaska u šoping.

Tako prosječna žena godišnje sagori čak 15.000 kalorija u potrazi za savršenim odjevnim predmetom, cipelama, šminkom, modnim dodatkom ili sutrašnjim jelom. Ukupno prehoda 322 kilometra, što odgovara udaljenosti od Zagreba do talijanske Padove, tj. udaljenosti čak osam maratona. Prilično impresivno, zar ne?

Žene u kampanju po dućanima kreću dva puta tjedno, a njihov pohod prosječno traje tri sata. Malo po malo, kalorije koje uspiju sagorjeti na kraju godine iskazat će bilancu od 67 čokolada koje nisu pojele, a čiji su ekvivalent u kalorijama sagorjele.

Kako bi osigurali istinitost podataka, ispitanice-šopingholičarke nosile su pedometar koji je mjerio referentne vrijednosti za ovo istraživanje kroz razdoblje od četiri tjedna. Ostale aktivnosti nisu ušle na popis, poput odlaska na posao ili šetnje. Umjesto njih, istraživači su se koncentrirali na kupovinu u trgovinama s hranom i odjećom.

“Nikad mi nije palo na pamet da vježbam dok sam u kupovini – svakako je to zabavnije od odlaska u teretanu. Tu je hodanje koje predstavlja dobru kardio vježbu, istezanje kada biramo predmete koji su visoko na policama, pa čak i vježbanje ruku jer nosimo sve te teške vrećice”, komentirala je jedna od ispitanica.

… i ne zaboravite nas lajkati na Facebooku. Nije
obavezno, ali je lijepo od vas! 🙂

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo