Hrana i recepti

Hrana i recepti

Mršavite uz pomoć žutog čaja

Žuti čaj se pokazao kao odlična pomoć u skidanju viška kilograma, a osim što rješava masnoća, pomaže osobama s osjetljivim želudcem.

Žuti čaj je posebna vrsta čaja, koja se na dalekom istoku po kakvoći i svojom posebnošću svrstava u kategoriju rariteta i specijaliteta.

Žuti čaj topi kilograme

Zbog dokazane učinkovitosti u bržem sagorijevanju viška masnoće, žuti čaj jedan je od najtraženijih napitaka za “brzo” skidanje viška kilograma. Žuti čaj sadrži dijetalni enzim EGCG za koji su studije pokazale da pomaže bržem sagorijevanju suvišne masnoće, te da povećava potrošnju energije potrebne za probavu, apsorpciju i metabolizam hrane.

Dobro je znati da jedna šalica ovog čaja sadrži jednaku količinu vitamina kao čak deset čaša svježe iscijeđenog soka. Smanjuje razinu šećera, kolesterola u krvi, pomaže radu jetre i jača imunitet.

No, da bi bio učinkovit kod gubljenja težine važno je žuti čaj piti redovito i u dužem razdoblju, te njegovu konzumaciju dopuniti uravnoteženom prehranom i redovitom tjelovježbom. Osim toga, jedna šalica sadrži jednaku količinu vitamina kao čak deset čaša svježe iscijeđenog soka.

A. A. 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo