Hrana i recepti

Hrana i recepti

Na dijetu krenite u paru!

Članovi Weight Watchersa istopili su najviše kilograma.

Istraživanja su pokazala da 95 posto onih koji uz pomoć dijete izgube suvišne kilograme uskoro vrate staru težinu, ako ne i koji kilogram više, i mogu biti sretni ako im dijetalni program kojeg su se mjesecima pridržavali uz krajnja odricanja nije ostavio i trajne zdravstvene posljedice.

Kako i vi ne biste bili dio ove priče, osigurate uspjeh i na dijetu krenite – u paru!

Naime, ako niste sami u ovom teškom pothvatu možete izgubiti tri puta više kilograma nego osobe koje same mršave ili mršave pod nadzorom liječnika. Čini se kako inspiracija koju dobivamo iz tuđeg iskustva do nas jače dopire nego preporuka liječnika.

“Skupni programi koji ohrabruju članove da podijele iskustva i dosegnu željenu težinu pokazali su se posebno uspješnima“, zaključili su psiholozi Fakulteta Varuch na Gradskom Sveučilištu New Yorka.

U svoju su studiju uključili 140 debele osobe i dodijelili jednom od nekoliko programa: prvu skupinu je nadgledao liječnik 48 tjedana, drugi su se upisali u grupu podrške Weight Watchers, treći su kombinirali obje vrste programa kroz razdoblje od 12 tjedana ili pak 36 tjedana.

Iako su istraživači vjerovali kako će kombinacija programa polučiti najviše uspjeha, iznenadili su se otkrićem kako su najviše težine izgubili ispitanici koji su se upisali u grupu Weight Watchers, inače najveći komercijalni program mršavljenja u SAD-u koji se fokusira na ponašanje osoba, mijenjanje prehrambenih navika i tjelovježbu.

Studija je objavljena u časopisu Obesity.

Nedavno objavljena studija iz časopisa Lancet ide ruku pod ruku s ovim rezultatima: ustanovljeno je kako osobe s
prekomjernom tjelesnom težinom mogu, zahvaljujući Weight Watchers dijeti,
tijekom 12 mjeseci izgubiti dvostruko više kilograma nego osobe koje
prakticiraju standardne oblike mršavljenja. Weight Watchers dijeta uistinu djeluje!

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo