Hrana i recepti

Hrana i recepti

Prava formula za skidanje šlaufa? Intervalni trening!

Ako tražite najbolji način skidanja šlaufića s trbuha, pokušajte s intervalnim treningom. Potrebno je malo pozornosti, kombiniranja i puno znojenja!

Trčanje, zumba, salsa, tae bo, trbušni ples… mnogi su načini kojima se možete uhvatiti u koštac s masnim naslagama na svom trbuhu, no ako tražite najučinkovitiji način, to je intervalni trening. Nemojte brinuti, ne morate isti čas nabiti formu kao da ste Olimpijac – možete početi laganim tempom i s vremenom napredovati do ozbiljnijeg treninga kojim ćete u najvećoj mjeri iskoristiti svoj kapacitet.

Kiropraktičar
specijaliziran za mršavljenje i nutricionizam dr. Eric Berg tvrdi kako ovakav
oblik fitness može povisiti razinu hormona rasta za nevjerojatnih 450 posto (riječ je o hormonu koji učinkovito topi masne naslage te izgrađuje mišiće).

Koncept intervalnog treninga počiva na mijenjanju intervala vježbanja: intenzivnih i odmora. Cilj je povisiti brzinu otkucaja srca, a zatim ju spustiti. Više o tabata treningu, kako se još naziva intervalno vježbanje, možete pročitati u kolumni Tomislava Dolušića, profesora kineziologije: Tabata protokol by Dream Gym.

Ako ste do sada vodili sjediački život i izbjegavali vježbanje ili bilo kakve sportske aktivnosti, Berg savjetuje da krenete polagano, a intenzivne treninge ostavite za vrijeme kada nabijete kondicju. Obavezno uključite čučnjeve i skokove koji angažiraju cijelo tijelo, a ne samo jednu li dvije skupine mišića. Cilj je koristiti velike mišićne skupine kako bi se stimulirao hormon rasta i potaknulo sagorjevanje masnih naslaga s trbuha.

Ako ste skeptični, prvo razgovarajte sa svojim liječnikom i savjetujte se s fitness trenerom.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo