Siguran i učinkovit način mršavljenja uz Nupo! - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Siguran i učinkovit način mršavljenja uz Nupo!

Osnovna ideja za Nupo bila je revolucionarna: nov i pozitivan pristup mršavljenju, koji daje korisniku moć da kontrolira svoje kilograme, a tako i izgled svog tijela.

kglumica Ana Begić

Nupo sustav zamjenskih obroka temelji se na kontroliranom unosu hranjivih tvari putem ukusnih dijetalnih shakeova i dijetalnih juha, te djelomičnih zamjenskih obroka u obliku pločica i napitaka u tetrapaku. Ti pripravci sadrže sve esencijalne nutrijente poput proteina, prehrambenih vlakana, vitamina i minerala, no vrlo su siromašni energijom. Istodobno pružaju osjećaj sitosti i vitalnosti, budući da imaju posebnu teksturu i osiguravaju tijelu sve potrebne nutrijente, a unošenje 6 porcija dnevno mijenja prehrambene navike pacijenta.

Nupo je prehrana kakvu sam dugo tražila i sve što mome tijelu treba za učinkovit gubitak kilograma. Nupo mi u potpunosti odgovara u okusima i vrlo je prikladan za moj stil života”, rekla je glumica Ana Begić.

“Djelomična ili potpuna zamjena obroka u uravnoteženoj redukcijskoj dijeti smatra se sigurnom i učinkovitom metodom mršavljenja koja je potkrijepljena rezultatima brojnih kliničkih studija. 

kdoc. dr. sc. Darija Vranešić Bender

Također, isključiva primjena proizvoda s točno definiranim udjelom
kalorija i hranjivih tvari u vrlo niskoenergetskoj dijeti (<800 kcal)
u brojnim se studijama u 30 godina postojanja Nupo koncepta pokazala korisnom i učinkovitom za gubitak suvišnih kilograma, što se posebno odnosi na osobe koje su pretile na početku programa mršavljenja.

Provođenje Nupo dijete je jednostavno, zahtijeva 6 dnevnih punovrijednih laganih obroka u pravilnim vremenskim razmacima što omogućuje učinkovitu regulaciju osjećaja gladi, a istodobno se tijelu osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari, vitamini i minerali. Pritom u planiranju programa mršavljenja pomoć pružaju nutricionisti.

Naše iskustvo u Hrvatskoj pokazuje da je kontinuirana nutricionistička podrška od ključne važnosti u procesu mršavljenja, jer se osobi na dijeti omogućuje stručni nadzor te se pridonosi motivaciji i uspješnosti dijete. Dodatno, takav pristup pridonosi usvajanju pravilnih prehrambenih navika što pomaže u postizanju dugoročnih rezultata”, kazala je doc. dr. sc. Darija Vranešić Bender, nutricionistkinja i direktorica tvrtke Vitaminoteka.

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo