Žene "mrcvare" svoje tijelo dijetama pet puta godišnje! - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Žene “mrcvare” svoje tijelo dijetama pet puta godišnje!

Kojoj vi skupini pripadate: osobama koje žele brzo i kratkotrajno rješenje ili onima koje žele osigurati dugoročne rezultate i održavati svoju idealnu težinu?

Ljetovanje, vjenčanje i posebne prigode glavni su dani koje žene zaokruže na svom kalendaru i za njih se počnu pripremati dijetom i mršavljenjem. Najnovijim je istraživanjem ustanovljeno kako je upravo ljetovanje glavni motiv mršavljenja za čak 60 posto ispitanica koje ne žele biti uhvaćene nespremne na plaži (njima će sigurno dobro doći naši savjeti iz rubrike Fitness). Na drugom mjestu najčešćih razloga je vjenčanje, no ne njihovo, već vjenčanje na kojem su uzvanice.

Istraživanje koje je provela fitnes tvrtka payasUgym nad tisuću osoba pokazalo je kako žene godišnje provedu dijetu pet puta, a pripadnici snažnijeg spola nisu u jednakoj mjeri opterećeni svojim izgledom i na promjenu se odlučuju tek dva puta godišnje.

Zanimljivo, prekid s partnerom glavni je motiv dovođenja tijela u red za jednu trećinu ispitanica, dok se više od četvrtine žena odlučuje poraditi na svom izgledu kad se pomire s bivšim. Čak 30 posto žena okreće se zdravijem režimu prehrane i tjelovježbi kako bi izgubile težinu koje su nakupile prilikom trudnoće, dok se 26 posto odluči na dijetu ako ih čeka obljetnica mature ili sličan događaj s osobama “iz prošlosti”.

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo