Hrana i recepti

Hrana i recepti

Žene više razmišljaju o hrani nego seksu

Ispitanice su bile toliko “posvećene” držanju dijete da je deset posto otkrilo kako bi ih više pekla savjest da “šaraju” po hladnjaku nego da prevare partnera.

Iako muškarci okreću očima svaki put kada ih draga pita: “Izgledam li debelo u ovome?”, trebali bi promijeniti svoj način razmišljanja jer je mršavljenje jedino na pameti nježnijeg spola.

Tvrtka za mršavljenje Atkins provela je istraživanje nad gotovo 1300 žena koje su držale dijetu u Velikoj Britaniji, a cilj je bio saznati kako se odnose prema mršavljenju i svojoj vezi.

Žene se više brinu oko svoje dijete i izgleda nego što se bave odnosom s partnerom, glavni je zaključak istraživanja, a čak 54 posto žena je priznalo kako više razmišljaju o hrani nego o seksu.

Ispitanice su bile toliko “posvećene” držanju dijete da je deset posto otkrilo kako bi ih više pekla savjest da “šaraju” po hladnjaku nego da prevare partnera. Najčešći razlog zbog kojeg su se odlučile krenuti na dijetu je što žele savršeno izgledati u kupaćem kostimu, a svaka je sedma ispitanica priznala kako drži dijetu zbog zadirkivanja okoline.

Dijeta ne bi smjela postati opsesijom. To nije zdravo i može biti kontraproduktivno. Nitko ne želi da dijeta negativno utječe na njihov život. Razumna dijeta je smišljena kako bi imala suprotni učinak. Osobe koje mršave se moraju koncentrirati na zdravu hranu i piće, smanjenje unosa šećera i prerađenih ugljikohidrata te tjelovježbu. Ovo, zajedno sa strpljenjem, predstavlja ključ mršavljenju, neovisno o vašoj dobi ili težini”, objasnila je Linda O’Bryne, nutricionistkinja Atkinsa.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo