Znate li kako mršaviti u restoranu?

sutterstock,restoran

Tko je na dijeti izbjegava odlaske u restoran iz straha da će upropastiti sav trud, ali za sve koji paze na svoju liniju stiže dobra vijest! Profesor Brian Wansink, autor knjige "Slim By Design", tvrdi da postoje načini kako odoljeti raznolikoj i primamljivoj ponudi restorana i barova.

Tim profesora Briana Wansinka posjetio je 27 restorana u Americi kako bi istražili njihovu ponudu i odabir hrane svakog posjetitelja. Saznaju da vas ispravan odabir stola može "natjerati" da naručujete manje porcije i zdravu hranu.

Pročitajte koje vam savjete nude autori istraživanja:

Odaberite stol uz prozor. Ne samo da ćete biti "uočljiviji", nego i od samog pogleda na sunce, prirodu i ljude postajte svjesniji izgleda i svojih želja.

Sjednite na visoke stolice. Oni koji sjede na visokim stolicama umjesto u ugodnim separeima češće biraju zdravija jela i preskaču deserte.

Okrenite leđa TV ekranu. Ako jedete u sportskom baru, maknite se od ekrana. Tko jede i gleda sportsku utakmicu, u pravilu naručuje prženu i masnu hranu. 

Budite oprezni sa "švedskim stolom". Mršavi ljudi obično uzimaju manje porcije i jedu ih štapićima a ne vilicama. Uz to, oni sjede daleko od mjesta gdje se poslužuje hrana, leđima okrenuti od svega što izgleda ukusno.

Autor napominje da je najtamniji kutak restorana najgore mjesto za jelo ako pazite na liniju. Oni koji sjede najbliže šanku, a daleko od vrata naručuju više slatkih jela i pića.

Foto: Shutterstock

A. A.

 Prati nas na Viber Public Chatu!