Ako ste u potrazi za jednostavnim, ali tradicionalnim i ukusnim receptom, svakako probajte ovaj božićni kruh s kandiranim voće.
Kako ukrasiti božićne kekse? Imamo 10 najslađih ideja
Sastojci:
- 3 jaja,
- 150 g šećera,
- 125 g maslaca,
- 100 ml mlijeka,
- 200 g glatkog brašna,
- 1 prašak za pecivo,
- prstohvat soli,
- 100 g suhih brusnica,
- 50 g suhih marelica,
- 50 g kandiranog ananasa,
- 100 g kandirane papaje,
- 50 g grožđica,
- 60 g grubo nasjeckanih badema
Germknedle – recept za austrijsku poslasticu
Priprema:
- Jaja, šećer i limun šećer pjenasto izmiješajte, dodajte omekšali maslac i mlijeko.
- Zatim lagano umiješajte brašno pomiješano sa soli, praškom za pecivo i cimetom.
- Na kraju umiješajte kandirano voće i bademe.
- Smjesu izlijte u kalup (30 cm x 10 cm) obložen papirom za pečenje i pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
- Kolač ohladite u kalupu, pospite šećerom u prahu i poslužite. Kandirano voće po potrebi narežite.
10 najboljih božićnih začina koji će vas oduševiti
Ordinacija.hr
Foto: Shutterstock