Hrana i recepti

Hrana i recepti

Čokoladna pjena

Priprema: 30 minuta
360 kalorija po osobi

Potrebni sastojci za 8 osoba

225 g čokolade za kuhanje
4 jaja
2 bjelanjka
60 g maslaca
10 žlica šećera u prahu
pola čašice ruma ili konjaka

Za ukras: žlica kakaa ili ribana čokolada

Postupak

1. Otopite na pari razlomljenu čokoladu i maslac stalno miješajući. U drugoj posudi tucite žumanjke sa 8 žlica šećera. Kad postanu pjenasti, ulijte u tankom mlazu otopljenu čokoladu koju ste prethodno stalno miješali. Dodajte rum ili konjak i stavite hladiti.

2. Napravite čvrst snijeg od bjelanjaka i preostalog šećera te ga pažljivo pomiješajte s čokoladnom kremom.

3. Ulijte pjenu u čaše za posluživanje i ostavite u hladnjaku nekoliko sati. Prije posluživanja ukrasite kakaom ili ribanom čokoladom.

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo