Jednostavna i savršena poslastica: Kolač od limuna i badema bez brašna

kolac limun

I bez brašna se može pripremiti savršeno ukusan kolač

Većinu namirnica potrebnih za ovaj desert sigurno već imate kod kuće pa nema razloga zašto ga odmah ne biste pripremili

Potrebni sastojci:

Malo maslaca za premazivanje posude za pečenje

  • 4 jaja
  • 2 limuna
  • 100 g šećera
  • 130 g brašna od badema
  • 1 žličica praška za pecivo
  • ½ žličice soli
  • Za posluživanje šećer u prahu

Hrskave izvana, mekane i sočne iznutra: Probajte odličnu nigerijsku poslasticu

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, možete koristiti okruglu posudu za pečenje, namastite je te obložite masnim papirom
  2. Jaja odvojite, a bjelanjak stavite u visoku posudu. Žutanjke u drugu posudu i njih istucite mikserom.
  3. Naribajte koricu 2 limuna i stavite u posudu sa žutanjcima. Dodajte šećer i pomiješajte kuhačom
  4. Dodajte im brašno od badema, prašak za pecivo i sol te miješajte dok se sve ne poveže
  5. Istucite bjelanjke  te polako dodajte smjesu prvoj smjesi i lagano povezujte kuhačom.
  6. Prebacite u posudu za pečenje i pecite oko 25 minuta, a nakon toga otvorite pećnicu i ostavite da se u njoj hladi 15 minuta
  7. Prebacite na pladanj za posluživanje a svaki krišku ukrasite šećerom u prahu
  8. Ako želite možete ih poslužiti i uz svježe bobičasto voće.

Kolač sa šljivama: Jednostavan recept za savršenu poslasticu

A. A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!