Tko je za jedan genijalan wok – s malo mesa i puno povrća? Kako ovu ukusnu deliciju pripremiti kod kuće, savjetuju gastro stručnjaci Marina Golubić i Alen Košćan iz zagrebačkog Khala restorana i bara.
Kineska jela iz vaše kuhinje – kako ih pripremiti?
SASTOJCI:
- 30 g paprike
- 30 g luka
- 10 g mladog luka
- 100 g rib eye-a
- 10 g crvene curry paste
- 3 g šećera
- 0,03 l fish saucea
- 10 g kikirikija
- 0,1 l kokosovog mlijeka
- 150 g kuhane riže
- ulje
- tostirani kokos
Alge – brzo se pripremaju, daju posebnu notu jelu i jako su zdrave
PRIPREMA:
Na vrućem ulju popržiti meso izrezano na trakice i krupno rezano povrće. Dodati curry pastu, šećer, fish sauce i kokos mlijeko. Pirjati na jakoj vatri 1 do 2 minute. Ugasiti vatru i dodati mljeveni kikiriki, mladi luk, dobro promješati i servirati uz kuhanu nezačinjenu rižu. Sve posipati sa tostiranim kokosom.
Savjet: Umjesto jasmin riže možemo staviti običnu arborio rižu i umjesto fisch saucea možemo koristiti temeljac.
Kung pao piletina – isprobajte ovaj jednostavan recept
Ordinacija.hr
Foto: Shutterstock