Kolač od smeđeg maslaca i cimeta je najbolji dodatak jutarnjoj kavi - pripremite ga odmah

torta cimet

Kolač uz kavu i nije tako loš način za započeti dan...

Autorica ovog recepta kaže da ćete se pitati kako ste bez ove poslastice živjeli jednom kad ju probate. Evo kako pripremiti ukusan kolač od cimeta i smeđeg maslaca u 20 minuta. 

Mrvičasto tijesto: 

  • 8 žlica smeđeg maslaca
  • 100 smeđeg šećera
  • 2 žličice cimeta
  • 120 g brašna + 2 žličice 

Punjenje

  • 120 g brašna
  • 100 g šećera 
  • 1 žličica cimeta
  • prstohvat soli 

Potrebno je još...

  • 200 g maslaca, smeđeg
  • 100 g smeđeg šećera
  • 120 g kiselog vrhnja 
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • žlica ulja
  • 3 jaja
  • 400 g brašna
  • prstohvat soli
  • 1 žličica praška za pecivo 

Ovu namirnicu trebate jesti odmah ujutro ako želite izgubiti kilograme

Preljev: 

šećer u prahu i mlijeko 

Upute za pripemu

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Stavite 8 žlica maslaca na tavu da se otopi i ohladite.
  3. Za mrvičasto tijesto potrebno je taj maslac pomiješati sa šećerom, cimetom i brašnom te sve dobro miksati dok se ne pojave grudice. Stavite sve u zamrzivač. 
  4. U drugoj posudi napravite kremu: pomiješajte brašno, šećer, cimet i sol, pomiješajte dobro i ostavite da stoji. 
  5. U drugoj posudi pomiješajte maslac, šećer pa dodajte vrhnje, vaniliju i ulje te jedno po jedno jaje. 
  6. U dodatnoj posudi pomiješajte suhe sastojke, brašno, sol i prašak za pecivo te dodajte smjesu s brašnom i pomiješajte. 
  7. Prebacite pola smjese u posudu za pečenje te dodajte kremu pa prelijete s ostatkom smjese. 
  8. Izvadite mrvičasto tijesto iz hladnjaka i njime posipajte površinu kolača. 
  9. Stavite u pećnicu i pecite oko 90 minuta. 
  10. Za preljev pomiješajte šećer u prahu i mlijeko da smjesa bude gusta te prelijte ohlađen kolač. 

Dobar tek!

Genijalna salata od samo 5 sastojaka koja ide uz svako jelo - gotova za 5 minuta

A. A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!