Osvježite se usred toplog dana uz ukusnu hladnu kavu.
Vjerujemo da dobro znate da glavni sastojci ledene kave nisu blagonakloni prema vašem struku, ali to se može promijeniti ako sami pripremate ovaj napitak i ako kontrolirate sastojke koje koristite.
Sve sastojke vjerojatno imate u kuhinji pa možete odmah početi s pripremanjem ovog osvježavajućeg napitka.
Ledena kava s vanilijom i cimetom
Sastojci:
- Turska kava, ohlađena, 1 šalica, 200mL
- Sojino ili bademovo mlijeko s okusom vanilije, 100mL
- Cimet, prstohvat
- Eritritol, 1 mala žličica
- Šaka leda
Priprema:
1. Skuhati tursku kavu pa ju dobro ohladiti.
2. Prebaciti kavu u veliku čašu, dodati malo eritrita, stevije ili šećera i prstohvat cimeta i sve dobro promiješati pa uliti mlijeka s okusom vanilije. Sve dobro promiješati u baciti šaku leda za posebni doživljaj i osvježenje.
3. Po želji ovu kavu možete obogatiti s malo šlaga ili sladoleda, a umjesto mlijeka od soje možete koristiti obično mlijeko i dodati malo ekstrakta vanilije.
Evo zašto nikad, ali baš nikad ne biste trebali piti kavu na prazan želudac!
U ljetnim mjesecima bazirajte svoju prehranu na voću i povrću tako što će ono biti dio svakog vašeg obroka. Uz glavne obroke ne zaboravite salatu puni svježih namirnica, a tako ćete biti sigurni da ste zadovoljili sve svoje potrebe za vitaminima, mineralima, antioksidansima, vlaknima te doprinijeli hidraciji tijela uz nadoknadu elektrolita izgubljenih znojenjem. Ali se ipak ponekad zasladite ovom ukusnom hladnom kavom!