Omiljeno voće možda već imate u kući…
Nemate ništa slatko, ne da vam se trošiti puno vremena na pripremu kolača? Ovaj bi recept mogao biti baš ono što tražite.
KOJE VOĆE MOŽETE KORISTITI ZA PRIPREMU OVOG KOLAČA?
Koje god se voće dobro ponaša pri termičkoj obradi je i dobro za ovaj kolač. Koristiti možete i:
- Jagode
- Breskve
- Nektarine
- Jabuke
- Bobičasto voće
- Kruške
- Banane
- Mango
- Marelice
- Smokve
KOJI SU SVE SASTOJCI POTREBNI ZA PRIPREMU KOLAČA?
Recept za ovaj jednostavni biskvit uvijek imajte pri ruci – za bezbroj slatkih kombinacija
Za nadjev:
- 3 žlice neslanog maslaca
- 100 g šećera
- 250-400 g nasjeckanog voća
- 3 žlice nasjeckanog svježeg začinskog bilja (po želji)
Za kolač:
- 210 g brašna
- 1 žlica praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 220 g maslaca
- 200 g šećera
- 2 jaja
- 125 ml mlijeka
PRIPREMA:
Pripremite voće i zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Ako koristite zamrznuto voće, ne odmrzavajte ga.
Napravite glazuru od šećera: na tavu stavite maslac, kada se otopi, lagano pomiješajte.
Stavite voće u tavu i rasporedite u jednom sloju na smjesu od maslaca i šećera. Ako koristite začinsko bilje, dodajte ga.
Pomiješajte suhe sastojke za kolač – brašno, sol i prašak za pecivo.
Maslac i šećer povežite mikserom dok ne postane kremasta smjesa, dodajte jaja.
Polako u smjesu sa suhim sastojcima dodajte mlijeko, najbolje u tri koraka, i svaki put pomiješajte 30-ak sekundi.
Smjesu prebacite na posloženo voće i izravnajte površinu.
Pecite oko 40 minuta dok gornji sloj ne potamni.
Izvadite kolač iz pećnice i ostavite da se malo hladi, ali ne potpuno jer ga nećere moći izvaditi iz posude.
Kolač prebacite na posudu za posluživanje ali ga okrenite, tako da voće bude na vrhu.
Poslužite uz tučeno vrhnje ako želite.
Dobar tek!
Probajte tortu od sira kako je pripremaju u New Yorku – postat će vaš novi omiljeni desert
A. A.
Foto: Shutterstock