Poznati kremasti i puni okus kolača od sira zadovoljit će i vaše nepce, ali ima nešto posebno u načinu kako ga pripremaju u New Yorku i postoji razlog zašto je tako poseban.
Na žalost, ne možemo vam opisati kakvog je okusa dok sami ne isprobate, a poslužiti se možete ovim receptom:
Potrebni sastojci:
- 120 g graham krekera, izmrvljenih rukom
- ¼ žličice soli
- 50 g šećera (ili po želji)
- 4 žlice maslaca, otopljenog
Nadjev:
- 900 g kremastog sira
- 240 g vrhnja za šlag
- 100 g maslaca
- 300 g šećera
- 5 cijelih jaja
- 2 žumanjka
- Kora jednog limuna, naribana
- 1 žlica ekstrakta vanilije
Kolač od jagoda i bijele čokolade kakav još niste probali, a gotov je za pola sata
Upute:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva
- Namastite okruglu posudu za pečenje
- Mikserom pomiješajte krekete sa soli i šećerom te dodajte maslac
- Dobivenu smjesu stavite na dno posude za pečenje te pecite oko 15 minuta
- Maknite iz pećnice da se ohladi
- Mikserom istucite sir, maslac i vrhnje za šlag, posebno istucite jaja pa dodajte smjesi.
- Istucite žumanjke, limunovu koricu i vaniliju te sve pomiješajte
- Uzmite papir za pečenje i izrežite na dvije duge trake, široke dovoljno da viri iz posude za pečenje kako bi kolač mogao rasti i u visinu. Obložite vanjske stranice okrugle posudu za pečenje. Prethodno namastite stranice posude ili papir
- Stavite smjesu na graham kekse i u obloženu posudu, poravnajte površinu i sve stavite na široku posudu za pečenje
- Vrelu vodu stavite u posudu za pečenje tako da dođe to polovice okrugle posude, prebacite u pećnicu i pecite sat vremena
- Izvadite kolač iz vodene kupke, stavite da se hladi u hladnjak barem 8 sati
- Maknite papir iz posude i izrežite kolač odgovarajućim nožem
Dobar tek!
Foto: Shutterstock