Probajte tortu od sira kako je pripremaju u New Yorku - postat će vaš novi omiljeni desert

kolac od sira

Poznati kremasti i puni okus kolača od sira zadovoljit će i vaše nepce, ali ima nešto posebno u načinu kako ga pripremaju u New Yorku i postoji razlog zašto je tako poseban.

Na žalost, ne možemo vam opisati kakvog je okusa dok sami ne isprobate, a poslužiti se možete ovim receptom:

Potrebni sastojci:

  • 120 g graham krekera, izmrvljenih rukom
  • ¼ žličice soli
  • 50 g šećera (ili po želji)
  • 4 žlice maslaca, otopljenog

Nadjev:

  • 900 g kremastog sira
  • 240 g vrhnja za šlag
  • 100 g maslaca
  • 300 g šećera
  • 5 cijelih jaja
  • 2 žumanjka
  • Kora jednog limuna, naribana
  • 1 žlica ekstrakta vanilije

Kolač od jagoda i bijele čokolade kakav još niste probali, a gotov je za pola sata

Upute:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva
  2. Namastite okruglu posudu za pečenje
  3. Mikserom pomiješajte krekete sa soli i šećerom te dodajte maslac
  4. Dobivenu smjesu stavite na dno posude za pečenje te pecite oko 15 minuta
  5. Maknite iz pećnice da se ohladi
  6. Mikserom istucite sir, maslac i vrhnje za šlag, posebno istucite jaja pa dodajte smjesi.
  7. Istucite žumanjke, limunovu koricu i vaniliju te sve pomiješajte
  8. Uzmite papir za pečenje i izrežite na dvije duge trake, široke dovoljno da viri iz posude za pečenje kako bi kolač mogao rasti i u visinu. Obložite vanjske stranice okrugle posudu za pečenje. Prethodno namastite stranice posude ili papir
  9. Stavite smjesu na graham kekse i u obloženu posudu, poravnajte površinu i sve stavite na široku posudu za pečenje
  10. Vrelu vodu stavite u posudu za pečenje tako da dođe to polovice okrugle posude, prebacite u pećnicu i pecite sat vremena
  11. Izvadite kolač iz vodene kupke, stavite da se hladi u hladnjak barem 8 sati
  12. Maknite papir iz posude i izrežite kolač odgovarajućim nožem

Dobar tek!

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!