Hrana i recepti

Hrana i recepti

Ova je torta od maslinova ulja postala prava senzacija na Instagramu!

Torta napravljena za prodaju u dobrotvorne svrhe postala je pravi hit na Instagramu!

Kruh od banane i kiselo tijesto su imali dobru godinu, što ima smisla jer su namirnice dostupne i jeftine te mogu dulje trajati. Nekako je jasno da se još jedna namirnica izdvojila u ovo vrijeme štednje i nevoljkog odlaska u dućan, a to je – maslinovo ulje.

Moguće da ste primijetili određeni kolač od maslinova ulja na Instagram profilu sestara Kardashian ovih dana – onu okruglu tortu prekrivenu šećerom u prahu…

Kada sam bila u karanteni pekla sam svojim prijateljima kolače i odlučila jedan poslati prijateljici koja je šef kuhinje i ona se oduševila, pojašnjava Liz Roth, slastičarka iz Los Angelesa te dodaje:

“Jaymie Wisneski i ja smo se pogledali i pomislili kako bi bilo dobro tu tortu prodavati u dobrotvorne svrhe, a plan je bio napraviti 30 torti i tako sakupiti nešto novca za one kojima su najpotrebniji“.

Ovo su jedina tri recepta koja trebate u ljetne dane za pravo osvježenje

Poput mnogih drugih, i oni su bili bez posla dok je trajala karantena, a sredinom travnja su počeli peći kolače za udruge, a vijest se širila među prijateljima i susjedstvom.
No što je započelo kao mali doprinos, preraslo je u pravi posao nakon što su ga probale poznate zvijezde, a ono što je svemu dalo novu dimenziju bio je trenutak kada je Kim Kardashian naručila tortu od maslinova ulja.

“Nakon toga sam vidjela objavu u Harper’s Bazaaru gdje je Laura Harrier koristila tortu kao dodatak na snimanju editorijala. Tad sam shvatila što se ustvari događa“, ističe Roth. Nakon što je Kim na svom Instagram profilu objavila fotografiju torte, udruga Little House Confections (osnovala Roth) je primila narudžbe za 500 torti!

Roth, koja je provela godine kako bi usavršila recept kaže da koristi samo prirodne sastojke i da je torta posebna jer i nakon što stoji nekoliko dana, iznimno je sočna, pa je svaki zalogaj prepun okusa.

Iako je torta dostupna samo na području Los Angelesa, ovaj duo jedva ispunjava sve narudžbe, a njih u danu zna biti i 100.
Iako nisu otkrili recept, otkrili su sastojke potreban za tortu, ali ako posjedujete vještine u kuhinji, sigurni smo da ćete uspjeti i sami pripremiti ukusnu verziju ove popularne torte.

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje
  • brašno
  • sok od naranče
  • korica od naranče
  • vanilija
  • šećer
  • jaja
  • prašak za pecivo
  • soda bikarbona

Upute

Torta ne smije u hladnjak, a na sobnoj temperaturi može biti i do 3 dana.

Alergeni

U ovoj torti nema mliječnih proizvoda ili orašastih plodova.

Krastavci na salatu kakve još niste probali! Genijalan ljetni recept bez vrhnja

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo