Hrana i recepti

Hrana i recepti

Ovo genijalno jelo bilo je hit u vrijeme izolacije – podsjetite se zašto

Malo tko se sjeća kako smo se snalazili i kako smo živjeli kada je skoro cijeli svijet bio u karanteni radi pandemije COVID-a, ali se valja prisjetiti jednog recepta koji vas je tad oduševio.

Recept je s čitateljima podijelila novinarka Elizabeth Licata koja tada nije napustila kuću 40 dana što je drastično utjecalo na način pripremanja obroka u njenom domu. No otkrila je, silom prilike, jedan novi recept koji ju je oduševio. 

Osim što je nestala žurba u pripremi obroka, primijetila je da većinu hrane potroši tako da nema ostataka u hladnjaku. Isto tako je počela koristiti posude za sporo i dugo kuhanje, za što svi mi često nemamo prilike.

5 jednostavnih stvari koje možete ujutro napraviti ako želite biti produktivni cijeli dan

Jedan od recepata kojim se oduševila je onaj za umak koji se priprema u Instant Pot-u.

“Jedina stvar koju volim više od Instant Pot-a je govoriti ljudima koliko ga volim! Jedan od omiljenih recepata mi je onaj za vindaloo s piletinom. Odlično je što od svih začina koji u njega idu cijela kuća miriše satima…“, pojasnila je Licata.

Što je potrebno za pripremu ovog jela?

Za ovo jelo vam je potreban mljeveni češnjak (4 režnja), crveni luk (160 g), đumbir (2 kriške) i malo ulja od kikirikija (žlicu). Sve staviti u jednu posudu te par minuta u mikrovalnu.

Sve prebacite u blender i dodate malo octa (par žlica), nasjeckane rajčice (šačicu), sol, garam masalu (1 žličica), papriku (1 žličica), kajenski papar (2 žličice) , malo korijandera i kumina.

Kuhate uvijek isto? Izađite iz rutine i pripremite famozni pileći curry

Dobivenom pastom je potrebno premazati pileće meso i namjestiti visoku temperaturu na Instanat pot-u na 5 minuta.

Ako ne možete pronaći piletinu, ovaj „umak“ se može koristiti i uz razna druga jela, uz krumpir, slanutak, jaja, leću ili rižu.

Dobar tek!

A. A. 

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo