Uz malo mašte, prave sastojke i dobro odabran kruh možemo uživati u međuobroku ili gablecu i pri tome se zdravo hraniti.
Zbog užurbanog ritma nemamo puno vremena posvetiti se objedovanju na poslu. Obično tražimo brzo rješenje u obliku dostave hrane ili sendviča. U većini slučajeva radi se o nezdravim kombinacijama, no uz malo mašte, prave sastojke i dobro odabran kruh možemo uživati u međuobroku ili gablecu i pri tome se zdravo hraniti.
Nutricionist Branimir Dolibašić otkriva pet recepata za zdrave sendviče koje možete ponijeti na posao, pojesti za doručak ili umjesto ručka. Svakog dana ovog tjedna predstavit ćemo vam jedan od njih.
Hrskavi sir i grašak-sendvič
Sastojci:
- 2 kriške graham kruha (ili integralnog kruha od heljde)
- polovica paprike
- jedna stabljika celera
- pola šake rikole
- dvije jušne žlice skuta sira
- dvije čajne žlice lanenog ulja
- pola čajne žlice majoneze
- jedna jušna žlica kuhanog graška
Priprema:
1. Pomiješajte laneno ulje, majonezu, grašak i skuta sir u jedinstvenu smjesu u jednoj posudi. Majonezu možete zamijeniti tahinijem ili humusom. Rikolu, celer i papriku sitno narežite te dodajte smjesi, koju možete razmazati po kruhu.
Već sutra saznajte kako pripremiti ukusan narančasti sendvič s jajima.
K. Pužar
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Shutterstock