Za ovaj obrok preporuka je i nešto drugačija srdela. One u tempuri nisu svakodnevna pojava, no servirane uz sezonsko povrće odličan su izbor i lagane su za pripremu.
Ova lagano probavljiva hrana trebala bi nam biti svakodnevno na jelovniku u danima kada tijelo još uvijek gubi puno tekućine. Što više boja na tanjuru to će naš obrok biti zdraviji. Kasno ljeto idealno je vrijeme za brojne kombinacije sljubljivanja morskih plodova i povrća koja će našem tijelu pružiti užitak i zdravlje.
Obitelj Šare iz restorana Bota Šare preporuča jela koja će nam dati svježinu, dobar energetski unos, ali i šarenilom namirnica oduševiti bližnje.
Masline, kapare, avokado… Pripremite morsku salatu na mediteranski način
Sastojci:
- srdele
- brašno oštro
- brašno glatko
- voda
- sol
- mineralna voda
- prašak za pecivo
- suncokretovo ulje
Volite dagnje, škampe, kozice? Imamo jednostavan i ukusan recept za svaki dan
Priprema:
Brašno pomiješati u posudi s praškom za pecivo, dodati mineralne vode i vrlo hladnu običnu vodu. Pjenjačom dobro izmiješajte tako da dobijete tekuće tijesto. Tijesto stavite nakratko u hladnjak. Srdele očisti, isfiletirati na leptira, ubaciti u tempuru, a zatim frigati u suncokretovom ulju i servirati s umakom po želji.
Palačinke u vinskom šatou – recept zbog kojeg ih više nećete tražiti u restoranu
Foto: Shutterstock, Promo