Već i vrapci na grani znaju kako je naša chefica Irina Čulinović u borbi za prestižnu titulu prvog hrvatskog celebrity MasterChefa. Donosimo vam njen recept koji će svakoga oboriti s nogu!
Donosimo vam recet iz emisije Celebrity MasterChef.
Sastojci:
- Jakobove kapice
- patliđan
- muškatni oraščić
- maslac
- češnjak
- poriluk
- maslinovo ulje
- čili
- imun
- pinjoli
- korijander
- lješnjaci
Priprema:
1. Patliđane prerezati na pola, zarezati rombove, dodati sol, papar i muškatni oraščić. Peći u pećnici.
2. Pečeno meso patliđana smiksati u pire štapnim mikserom, dodati maslac i mrvicu izgniječenog češnjaka.
3. Poriluk narezati na štapiće bez zelenog dijela. Posoliti i popapriti. Staviti na maslinovo ulje, dodati neoguljeni češnjak s korom i maslac. Podlijevati vodom. Dodati korijander.
4. Jakobove kapice marinirati u maslinovom ulju, čiliju i limunovom soku. Peći bez masnoće jednu minutu sa svake strane. Kada je gotovo, nakapati limunom u tavi.
5. Lješnjake tostirati i tući u mužaru sa soli i paprom. Servirati poriluk sa sviježim korijandrom i lješnjacima, po školjkama se može posipati ostatak marinade.
Dobar tek! 🙂
Ordinacija.hr