Hrana i recepti

Hrana i recepti

Što s ostacima purice od božićnog ručka? Pripremite ovaj ukusan sendvič

U ovom ćete sendviču uživati kao i u ručku!

Kako ne biste bacali ostatke hrane ili ih ostavili da se povlače po hladnjaku, pripremite ukusan i sočan sendvič od puretine kojemu se dodaju slanina, umak od brusnice, sir i rajčica, naravno možete preskočiti neki od sastojaka i dodati nešto drugo što vam više odgovara. Zgodno je i to što će vam trebati nekoliko minuta (što je dobra vijest nakon što ste sate i dane proveli u kuhinji) za pripremu, a on će vas sigurno zasititi. 

Pripremite namaze od heljde i slanutka ili vegansku majonezu

Evo kako ga pripremiti:

Uzmite jednu tanku šnitu slanine i kratko pržite na tavi bez dodanog ulja. 

Ako želite pecivo ili kruh možete premazati maslinovim uljem, a ako ste ljubitelj majoneze, koristite nju. Naravno bilo bi poželjeno koristiti onu s manje masnoća. 

Umak od brusnice se nadamo da ste pripremili, a ako niste, može poslužiti bilo koji umak po vašem izboru. Naravno da je obavezno dodati i malo omiljenog sira

Sendviču dodajte malo zelene salate i rajčice, i naravno nemojte zaboraviti na ostatke purice. 

Gdje čuvati majonezu, a gdje sir? Pravilno spremite namirnice kako bi dulje trajale

Sastojci i zamjene: 

  • Kruh: Iako možete koristiti bilo kakav kruh, najbolji bi bio onaj od kiselog tijesta koji je dosta čvrst i sve će sastojke zadržati na mjestu dok ga jedete. 
  • Purica: Ovo je zvijezda sendviča i možete za njega koristiti bilo koji komad  mesa. Ali ako nemate purice, i piletina će dobro doći. 
  • Rajčica: Ako nemate pri ruci svježu rajčicu, dobro će doći i sušena. 
  • Umak od brusnice: Ako ga imate, odličan je dodatak sendviču. 
  • Majoneza: Možete ju i pripremiti sami kako bi kontrolirali sastojke, a s ostalim sastojcima će se dobro slagati ako u sebi ima malo češnjaka. 
  • Salata: Odaberite koju volite, važno je da je svježa i hrskava. 
  • Slanina: Postoji i ona od purice koja bi bila odličan dodatak, kakvu god koristite dodajte samo malo. 
  • Sir: Najbolje se s puricom slažu dimljeni sirevi, ali možete koristiti bilo koju vrstu, naravno najbolje onu  koju ste pronašli u hladnjaku. 

Dobar tek!

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo