Poželjeli ste nešto slatko i ukusno što možete poslužiti uz kavu, čaj ili iza ručka? Imamo recept za tart iz zagrebačkog restorana Apetit koji će oduševiti ukućane i goste.
Prhko tijesto:
- 125 g maslaca
- 85 g šećera u prahu
- 30 g bademovog brašna
- 200 g glatkog brašna
- 50 g jaja
Krema od limuna:
- sok 2 limuna
- korica od 2 limuna
- 120 g maslaca
- 20 g šećera
- 6 jaja
Kocke od rogača i jabuka – neodoljiva jesenska poslastica
Priprema kreme:
Lagano razradite žumanjke. Dodavati zagrijanu tekućinu limuna i maslaca postepeno u jaja, temperirati i spojiti skupa. Vratit u posudu i lagano zagrijavati dok se ne zgusne smjesa. Ne dozvoliti vrenje jer će jaja koagulirati.
Meringa:
- 60 g bjelanjaka
- 60 g kristal šećera
- 30 g šećera u prahu
Priprema meringe:
Prvo miksati bjelanjke pjenasto te dodavati postepeno šećer. Kad dobijemo staklenastu gustu smjesu, dodati ručno šećer u prahu i lagano ručno umiješati.
Pripremite laganu tortu sa smokvama i jogurtom
Postupak za tijesto:
Prhko tijesto zamijesiti, razvaljati i peći na 165 stupnjeva sedam minuta, premazati u unutrašnjost bjelanjkom (lagano umućenim) stavit još 2 minute u pećnicu.
Kremu od limuna preliti u malo ohlađeno tijesto, pravilno rasporediti i staviti u pećnicu (200°c) na gornju rešetku blizu grijača i ostaviti lagano otvorenu par minuta do kad ne dobijemo zlatnu površinu. Staviti meringu prije serviranja.
Od prosa i bobičastog voća pripremite kolač koji ne deblja
Ordinacija.hr
Foto: Shutterstock