Ukiseljene tikvice: Brzi recept za savršen dodatak salatama i sendvičima

Ukiseljene tikvice

Ukiseljene tikvice odličan su dodatak sendvičima ili salatama, a vrlo ih je jednostavno pripremiti.

Recept prenosimo s portala Kitchn.com.

SASTOJCI:

  • 0,5 kg tikvica (3 srednje ili dvije velike)
  • 1 srednji žuti ili bijeli luk
  • 1 žlica plus 3/4 žličice soli
  • 1 žlica sjemenki gorušice
  • 1/2 do 1 1/2 žličice začina crvene paprike u listićima
  • 1/2 vezice svježeg kopra
  • 1 šalica octa
  • 1/2 šalice vode
  • 1/4 šalice šećera

Juha od krastavaca: Jelo gotovo za 15 minuta, a osvježit će vas za najvećih vrućina

Priprema:

Odrežite krajeve tikvica i vrlo tanko ih narežite na kolutove.

Tanko narežite luk. Stavite luk i tikvice u veliku zdjelu. Dodajte sol i promiješajte da se ravnomjerno sve promiješa.

Zatvorite poklopcem ili folijom zdjelu i stavite u hladnjak na 2 sata da se tikvice i luk osuše.

Povrće ocijedite i osušite papirnatim ručnicima.

Spakirajte u čistu staklenku od 1 litre ili 2 staklenke od pola litre.

Grubo nasjeckajte svježi kopar. Stavite kopar, žlicu žutih sjemenki gorušice i začin crvene paprike po želji na vrh povrća.

Zakuhajte šalicu bijelog octa, 1/2 šalice vode i 1/4 šalice šećera u malom loncu. Kuhajte dok se šećer ne otopi.

Ulijte u staklenku(e), ostavljajući malo prostora na vrhu.

Provjerite jesu li tikvice dobro potopljene u staklenki.

Pažljivo pokrijte poklopcima i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi oko jedan sat.

Poslužite odmah ili ostavite u hladnjaku gdje mogu stajati oko tjedan dana.

Salata od krumpira inspirirana sendvičem - savršen ljetni obrok

M. P.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!