Pripremite ovo ukusno varivo i započnite novi radni tjedan na zdraviji način.
Nutricionistica otkrila kako priprema omiljene zimske obroke, a među njima i – variva
SASTOJCI:
- 1 srednji luk, sjeckani
- 2 manje mrkve, sjeckane
- 2 stabljike celera, sjeckane
- 2 češnja češnjaka
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 manja krumpira
- 1 i 1/2 šalice (300 g) crvene leće, isprane
- 4 1/2 šalice (1L) juhe od povrća ili vode
- 1 konzerva pelata
- 2 šake baby špinata
- Chilli
- Sol i svježe mljeveni papar
PRIPREMA:
U loncu zagrijte maslinovo ulje. Dinstajte luk i češnjak, sitno sjeckan, pa dodajte mrkvu, celer i krumpir. Dinstajte dok povrće malo ne omekani. Dolijte vode ili temeljac i kuhajte 20min. Zatim dodajte prethodno ispranu crvenu leću i pelate. Zakuhajte, dobro poklopite, smanjite vatru i kuhajte dok ne omekša, oko 20-25 minuta, redovito miješajući. Dodajte začine po želji i dobro promiješajte.
Dodajte pred kraj svježi baby špinat i dobro promiješajte. Začinite solju i svježe mljevenim paprom, dodajte malo čilija i poslužite.
Volite ćuftice i tjesteninu? Nutricionistica ima recept za varivo koje će vas oduševiti
Foto: Shutterstock