Volite ćuftice i tjesteninu? Nutricionistica ima recept za varivo koje će vas oduševiti

juha, varivo

Ako vam je dosta blagdanske teške hrane, pripremite ovo jednostavno i ukusno varivo.

Sastojke potrebne za pripremu ovog variva vjerojatno imate u kuhinji pa je potrebno još samo malo dobre volje kako biste obitelji poslužili ukusan i okrepljujuć obrok.

Potrebni sastojci:

  • 1 kg mljevene piletine
  • ½ šalice krušnih mrvica
  • 1/3 šalice ribanog parmezana
  • 2 žličice sušenog ili svježeg peršina
  • 3 češnja češnjaka, mljevena
  • 1 veliko jaje
  • Soli
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Prstohvat crvene paprike

Spriječite žudnju za hranom: 10 odličnih kombinacija namirnica za bolje raspoloženje i više energije

Za juhu:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 srednjeg luka, nasjeckanog
  • 2 srednje mrkve, oguljene i nasjeckane
  • 2 stabljike celera, nasjeckane
  • 2 žličice svježe nasjeckanog timijana
  • 8 šalica vode ili temeljca
  • 3/4 šalice sitne tjestenine za juhu

Priprema:

U velikoj zdjeli pomiješajte mljevenu piletinu, krušne mrvice, parmezan, peršin, češnjak i jaje dok se ne sjedine. Začinite solju, paprom i crvenom paprikom. Oblikujte mesne okruglice.

U loncu na srednjoj vatri zagrijte 1 žlicu ulja. Mesne okruglice pecite dok izvana ne porumene, a iznutra ne budu pečene. Izvaditi iz lonca.

Trikovi nutricionistice kako jesti omiljenu zimsku hranu i ne udebljati se ni kilograma

Zagrijte preostalo ulje pa dodajte luk, mrkvu, celer i timijan. Kuhajte dok ne zamiriše i ne počne omekšavati, 3 do 4 minute. Dodajte vode ili pileći temeljac. Dodajte mesne okruglice i lagano kuhajte 20-ak minuta. Tjesteninu možete kuhati zasebno ili ubacite u varivo zadnjih 10-ak minuta i kuhajte zajedno. Varivo po želji ukrasite svježim peršinom prilikom serviranja.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!