Varivo od crvene leće s krumpirom - recept nutricionistice za oporavak organizma

varivo

Pripremite ovo ukusno varivo i započnite novi radni tjedan na zdraviji način.

Nutricionistica otkrila kako priprema omiljene zimske obroke, a među njima i - variva

SASTOJCI:

  • 1 srednji luk, sjeckani
  • 2 manje mrkve, sjeckane
  • 2 stabljike celera, sjeckane
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 manja krumpira
  • 1 i 1/2 šalice (300 g) crvene leće, isprane
  • 4 1/2 šalice (1L) juhe od povrća ili vode
  • 1 konzerva pelata
  • 2 šake baby špinata
  • Chilli
  • Sol i svježe mljeveni papar

PRIPREMA:

U loncu zagrijte maslinovo ulje. Dinstajte luk i češnjak, sitno sjeckan, pa dodajte mrkvu, celer i krumpir. Dinstajte dok povrće malo ne omekani. Dolijte vode ili temeljac i kuhajte 20min. Zatim dodajte prethodno ispranu crvenu leću i pelate. Zakuhajte, dobro poklopite, smanjite vatru i kuhajte dok ne omekša, oko 20-25 minuta, redovito miješajući. Dodajte začine po želji i dobro promiješajte.

Dodajte pred kraj svježi baby špinat i dobro promiješajte. Začinite solju i svježe mljevenim paprom, dodajte malo čilija i poslužite.

Volite ćuftice i tjesteninu? Nutricionistica ima recept za varivo koje će vas oduševiti

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!