Limunska trava ublažava grčeve u mišićima! - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Limunska trava ublažava grčeve u mišićima!

Iako je limunska trava u narodnoj medicini već odavno poznata kao prirodno sredstvo za ublažavanje bolova, tek je nedavno znanstveno istraživanje potvrdilo iznimnu korist ove mirisne biljke.

Rezultati studije su pokazali da, osim što ublažava bol, limunska trava ublažava grčeve u mišićima tako što smanjuje stres u tkivu i pomaže opuštanju mišića.

lDobra je vijest da ova biljka ima brojne druge prednosti, od poboljšavanja okusa hrane do mirisa koji se koriste u proizvodima za njegu. Spomenuta biljka je, osim toga, izvrstan lijek za depresiju te prirodan i siguran prirodni preparat koji krijepi osjetila i djeluje protiv umora.

Ljubitelji tradicionalne kineske odavno koriste limunsku travu za liječenje brojnih stanja, od prehlade, gljivične infekcije, bol u trbuhu, probleme s probavom, grčeve, zubobolju i bol uzrokovanu artritisom.

Osim toga, limunska trava ubija gljivice, djeluje kao diuretik, poboljšava bubrega i služi kao sedativ. Istraživanja su također pokazala da je limunska trava jednako dobra kao Aspirin.

Ako se odučite isprobati zdravstvene prednosti limunske trave, na umu morate imati nekoliko stvari. Kao prvo, limunska trava može, ako se koristi topikalno, uzrokovati iritaciju osjetljive kože. Kako biste izbjegli moguće neugodnosti, prije prve upotrebe nanesite malu količinu na skriveni dio tijela kako biste na vrijeme otkrili moguću reakciju. Stručnjaci napominju da je upotreba limunske trave zabranjena trudnicama!

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo