Začini i biljke koje snižavaju glukozu u krvi

zacini, umaci

Postoje određene namirnice koje kontroliraju glukozu u krvi, a one su često bogate vlaknima i ponekim neuobičajenim sastojkom. Ako ste dijabetičar ili jednostavno želite jesti zdravo, pročitajte koji će začini pomoći.

Cimet

Ako je vjerovati istraživanjima, samo pola čajne žlice cimeta na dan može pomoći u snižavanju šećera u krvi za osobe s dijabetesom tipa 2. Određeni sastojak u cimetu aktivira otpuštanje inzulina pomažući tako organizmu pretvoriti glukozu u energiju. Ovaj začin možete staviti na svježe voće, žitarice s mlijekom ili u jutarnju kavu.

Bijeli luk

On znatno snižava šećer u krvi, a uz to sadrži flavonoide koji svojom antioksidativnim svojstvima reguliraju proizvodnju Pored toga, bijeli luk sadrži flavonoide koji imaju antioksidativnu moć, a također reguliraju proizvodnju glutationa, jakog antioksidanta u stanicama koji pomaže u sprječavanju, nastanka kancerogenih promjena. Bijeli luk možete dodati skoro svakom jelu, pa je tako odličan u salatama. juhama i mesnim jelima.

Kurkuma

Iako nisu provedena detaljna istraživanja, za ovaj se indijski začin vjeruje da ima pozitivan učinak na kontrolu šećera u krvi.

A. A.  

 Prati nas na Viber Public Chatu!