10 trikova za smanjenje stresa u vezi - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

10 trikova za smanjenje stresa u vezi

Dobra komunikacija i samokontrola pridonose stabilnijoj vezi.

1. Prevencija: ukoliko se izvor vašeg stresa nalazi izvan obitelji, nemojte ga donositi kući i nehotice dijeliti s partnerom/icom.

2. Samorazumijevanje: naučite kontrolirati vlastite postupke u trenucima stresa. Procijenite svoje osjećaje i ne iskaljujte svoj bijes na voljenoj osobi.

3. Odvojenost: privremena odvojenost od partnera može biti učinkovita za sprječavanje veće svađe. Jasno mu/joj dajte do znanja zašto želite nakratko biti sami.

4. Odgovornost: budite svjesni svoje obveze održavanja harmoničnog odnosa s voljenom osobom. Ne dopustite da stres našteti vašoj vezi.

5. Prestanite se brinuti: nepotrebna briga o tome što vas očekuje u budućnosti može unijeti dodatni stres u vezu. Prepustite se – što bude, bit će.

6. Nemojte odustati: pod pritiskom je najjednostavnije odustati. Nemojte biti jedna od tih osoba! Ako odustanete tijekom teških vremena, mogli biste kasnije zažaliti.

7. Samokontrola: naučite preuzeti kontrolu nad vlastitim emocijama kako biste što lakše kontrolirali stres.

8. Budite fleksibilni: kad shvatite da se stvari ne odvijaju onako kako biste željeli – pokušajte biti fleksibilni. Izvucite maksimalnu korist iz novonastale situacije.

9. Okupirajte misli: kad napetost u odnosu poraste – najbolje je posvetiti se aktivnostima i hobijima koji će vas zaokupirati. Na taj ćete način izbjeći daljnju svađu.

10. Potražite savjet: pitajte prijatelje i poznanike kako se oni nose sa stresom i poslušajte njihove savjete. Na taj ćete način znati što učiniti u kritičnom trenutku.

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo