5 trikova za spas veze - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

5 trikova za spas veze

Ako se lagano utapate u jednoličnosti veze, volite svog muškarca, ali jednostavno ne znate kako se izvući iz neizbježne monotonije te gubitka prisnosti – nekoliko je načina uz pomoću kojih ponovno zajednički možete prodisati u obnovljenoj ljubavi.

1. Šutnja nije zlato

Možda na trenutke imate osjećaj da ste sve rekli jedno drugom, ali to ipak nije slučaj. Možda ste izgovarali klišeizirane fraze koje se od vas očekuju ili pak razgovarali o svakodnevnim problemima zbog kojih naravno niste nimalo bliži. Potaknite razgovor o vama dvoma, osjećajima (ali bez predbacivanja) te se otisnite u teme gdje možete kvalitetno razmjenjivati mišljenja i jedno drugom s užitkom prčkati po mozgu.

k2. Kompromisi

Ako se već neko vrijeme svađate te nikako da dođete do rješenja koje bi odgovaralo obima stranama, vrijeme je da uvedete kompromise. Pa niste mala djeca, razgovarajte o tom koliko biste trebali popustiti za sklad, slaganje i užitak. S vremenom ćete vjerojatno doći do zaključka kako ste napravili mali kompromis, a dobili puno zadovoljstva.

3. Trud

Kao što znate, veza i brak zahtijevaju trud. Samo u bajkama ili kojekakvim filmovima i sapunicama je sve savršeno te od početka do kraja funkcionira bez previše muke. Uglavnom, zatvorite knjigu bajki, pogledajte svog muškarca i poradite na odnosu. U jednom trenutku ste se vi ili on vjerojatno prestali truditi, a onda je i druga strana možda zbog razočaranja također odustala. Loš potez na loš potez rezultirao je pomalo letargičnim i umornim odnosom. Uložite trud razgovorom, malim znakovima pažnje i razumijevanjem.

k4. Seks

Nakon nekog vremena seks u vezi nije više toliko intenzivan i zanimljiv, ali ipak, treba ga prakticirati. Držite do sebe, njegujte se te potaknite dragog na nove seksualne igrice. To će vas ponovno zbližiti na novim razinama.

5. Napredak

Ponekad do monotonije i pitanja: “što ja to radim u ovoj vezi?”, dolazi zbog toga što se ne mičete s mrtve točke. Osobe većinom imaju osjećaj zadovoljstva kad postave ciljeve do kojih dolaze, te nakon toga si zacrtaju nove. Isto je i u vezi. Ako se ništa ne mijenja vi imate osjećaj kako je to nešto loše. Razgovarajte s partnerom te postavite nekakve zajedničke ciljeve, od planiranja ljetovanja do kupnje novog auta ili pak djeteta. Imat ćete osjećaj da ste na boljem putu.

 

Izvor: She.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo