7 navika sretnih parova - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

7 navika sretnih parova

Koji magičan sastojak čini neke veze boljima od drugih? Vrijeme je da proučite trikove sretnih parova i, ako dosad niste, primijenite ih na vlastitu vezu.

Pitaju za savjet jedno drugo

Kad treba donijeti neku odluku – o promjeni posla, dizanju kredita ili preseljenju, sretni parovi konzultirat će se međusobno. Oni su jednostavno odlučili vjerovati jedno drugom, pa makar učili na vlastitim greškama.

kNe gube smisao za humor

Svi se parovi smiju na početku veze. Smiju se puno, često, iskreno, iz dubine. A sretni parovi smijeh nauče zadržati na usnama i kasnije. Jer smijehom je lakše prevladati i mane i svađe i ljutnju.

Mnoge poslove rade zajedno

Ludi dnevni ritam mnoge brakove dovodi u opasnost. Opasnost od rutine, šutnje, otuđenja. Sretni će parovi i za to naći lijek – iskoristit će svaku priliku da neki posao obave zajedno. Bliskost koju time grade, višestruko će im se vratiti u nekim teškim epizodama.

Svađaju se konstruktivno

Postoje svađe i svađe. Nije dobro kad se parovi svađaju urlajući, bacajući tanjure jedno drugom u glavu, pozivajući se i na sve prošle nesporazume. Sretni, jaki parovi svađaju se konstruktivno. Oboje iznesu svoje argumente, ali ne pokušavaju jedno drugo uvjeriti u svoju ispravnost.

Ne gunđaju za svaku sitnicu

Sretan će muž svojoj sretnoj ženi rado pomoći u većini poslova pa nema smisla prigovarati mu za nešto što možda ne napravi na “pravi” način. Pa što ako ne spušta zahodsku dasku ili ostavlja prljave čarape gdje se zatekne? Pokušajte to samo shvatiti kao njegov, a ne kao pogrešan način.

kMali znakovi pažnje

Sretnim parovima ne treba Valentinovo da bi iskazivali ljubav. Neki
mali znak pažnje, koji će pokazati da slušaju jedno drugo i znaju što
partnera zanima i veseli, dobro je došao bilo kojeg dana u godini.

U dobru i zlu zauvijek

Sretni parovi bračno “da” izrekli su namjeravajući ispuniti obećanje da će i u dobru i u zlu ostati zajedno. Zajedno će tako prevladati i gubitak posla, i nedostatak novca, i probleme s djecom, i svaku drugu krizu. Zato i jesu sretni parovi.

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo