Zdravlje

Zdravlje

Bračne pogreške koje otvaraju vrata razvodu

Svi znaju da je osnovno pravilo svake veze i braka ponašati se jedno prema drugome s poštovanjem i pružati ljubav. No, neki od nas ne znaju kako to pravilo izgleda na svakodnevnoj razini – tu stvari postaju malo kompliciranije.

Pročitajte što u braku ne smijete raditi, kako ne biste stali na put sretnoj, uspješnoj i dugotrajnoj vezi.

Za bračni uspjeh, nemojte…

… zatvoriti vrata komunikaciji

Kako možete očekivati da će išta biti riješeno bez komunikacije? Odvojite vrijeme i doista poslušajte partnera ili partnericu, prije nego što mu odgovorite. Često argumente pružamo na brzinu, automatskom reakcijom i zato jer smo uplašeni. Stoga budite oprezni i svjesni svojih namjera. Pitajte se je li to u interesu harmoničnog odnosa ili potrebe da budete u pravu i vodite “glavnu riječ”. I razmislite o tome je li vaša trenutna rasprava zapravo posljedica nekog drugog, dubljeg problema.

… pretpostaviti kako je vaša sreća – partnerov zadatak

Ako partneru stavljate u zadatak da vas usreći, niste fer i realistični. Spoznajte tko vi doista jeste, vodite dnevnik, meditirajte, jedite pravilno i doista se potrudite upoznati sami sebe – u potpunosti. Tek kada to postignete, bit ćete uspješniji u nošenju sa izazovima života te manje frustrirani i ljuti.

… suzdržavati se od intimnosti

Svaki par će u određenom trenutku naići na neslaganje i povrijeđene osjećaje. Tijekom ovih trenutaka, važno je i dalje održati istu razinu intimnosti. Ponekad jednostavan dodir partnera znači više od tisuću riječi. Stoga izražavanje naklonosti na ovaj i slične načine pokazuje bezuvjetnu ljubav – a to je važno za svaku vezu. Trebate se podržavati i brinuti jedno za drugo i kada su na svakodnevnom rasporedu svađe i neslaganja.

… sabotirati partnerov uspjeh

U životu ćete nailaziti na nove izazove koji će značiti i mogućnost promjene, a kada se partner mijenja i napreduje možete se osjetiti ugroženo. No, vjerujte kako se on ili ona kreću u smjeru koji je zdrav i važan. A i vi sami biste htjeli da partner vas podržava na jednak način, zar ne?

… zaboraviti na zajedničko vrijeme

Ako ne odvajate vrijeme samo za vas i zajedničke aktivnosti, veza baš i nema neke šanse za opstanak. Kao društvena bića, prirodno želimo provoditi vrijeme s osobom koju volimo, no kada se druge obveze, poput posla, obitelji i prijatelja, potajno uvuku u raspored, partnera često uzimamo zdravo za gotovopodređujemo ga drugim zadacima. Ovakva situacija može se razviti u scenarij u kojem se stalno mimoilazite i jednostavno u određenom trenutku krenete različitim smjerovima.

Brak je izazov i na njemu treba raditi, pa svakako imajte na umu naše savjete. Krajnji rezultat bit će povoljan – zdrava i uspješna veza koja u kojoj su oba partnera sretna i zadovoljna.

D.Š.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo