Hrkanja se danas možete riješiti uz pomoć - lasera - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Hrkanja se danas možete riješiti uz pomoć – lasera

Shutterstock

Hrkanje je neugodna pojava, kako za hrkača, tako i za osobu koja s njim dijeli spavaću sobu. Danas ovaj problem možete riješiti laserom!

Hrkanje je zvuk koji proizvodimo kada dišemo za vrijeme sna – udisaj stvara vibracije nepca i nepčane resice.

Tablete za spavanje, odlazak u drugu prostoriju, čepići za uši česte su strategije kojima se koristu partener hrkača – jer svi znamo da je uz zvuk hrkanja skoro nemoguće zaspati.

Prestanak pušenja, smanjenje tjelesne težine, promijene životnih navika ili neka kirurška rješenja do danas su bile opcije koje bi pacijente trebale riješiti hrkanja.

Umor je simptom ozbiljnih bolesti! Osim srčanih oboljenja, evo o kojima se još radi

Laserom protiv hrkanja

Svaka osoba koja ima problema s hrkanjem potencijalni je kandidat za ovaj tretman. Radi se o tretmanu koji za cilj ima ojačati strukturu mekog nepca i uvule čime se postiže stabilnost tijekom disanja. Što trebate znati prije zahvata i kako se on provodi, pojasnio je stučnjak na tom području dr. med. Josip Lovrić, spec. opće kirurgije poliklinike Bagatin:

“Dolaskom na određeni broj tretmana, koje određuje kirurg, može se postići znatna redukcija hrkanja. Zahvati se provode bez lokalne anestezije, a nakon pregleda ždrijela liječnik može isto mjesto pošpricati anestetikom u spreju, a kada on počne djelovati, tankom sondom će prijeći preko mekog nepca i uvule(resice). Može se osjetiti blago žaranje ili peckanje u ždrijelu tijekom zahvata.”

Idealni kandidati za ovaj zahvat su oni koji su već bili na testiranju hrkanja u jednom od laboratorija za san u Hrvatskoj.

Simptomi 24 sata nakon zahvata nalikuju blagoj prehladi zbog otoka sluznice.

Riješite se hrkanja pomoću ovih 8 super trikova

A. Abrahamsberg

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo