Zdravlje

Zdravlje

Ideja savršenog muškarca mijenja se s godinama

Jeste li se ikada osvrnuli na nekog bivšeg i zapitali se: “Što mi se uopće sviđalo na njemu?!”?

Ne mora nužno značiti da u to vrijeme kada ste bili zajedno niste bili jedno za drugo… Bitno je naglasiti tada. Prema rezultatima portala za upoznavanje preko interneta Match.com, naši se ukusi mijenjanju kroz godine. Ona kvaliteta vaše nekadašnje ljubavi koja je grijala vaše srce vječnim plamenom u ranim 20-ima može vm se činiti blesavom i neugodnom za priznati u kasnim 30-ima.

Da vidimo što nas to točno zanima, prema tvrdnjama portala Match.com.

18-24 godine

Glavna preokupacija studentica i djevojaka njihove dobi je da se njihov partner dobro slaže s ostatkom društva: 47 posto je reklo kako bi za partnera tražili osobu koju bi njihovi prijatelji odobrili.

“Ovo je vrlo društveno razdoblje u životu jedne žene koje ja zovem ‘uklopi se sa mnom’. Žene žele muškarce koji će se uklopiti u njihov život. Ključ toga je da vas pozitivno ocijene na društvenim mrežama i da imate zajedničke interese. U manjoj mjeri je riječ obubućnosti, a u većoj o onome zbog čega se dobro osjećate – sada“, objasnila je Karen Ruskin, psihoterapeutkinja s područja braka i veza, komentirajući rezultate istraživanja za Yahoo! Shine.

25-34 godine

U ovom su razdoblju žene najviše koncentrirane na karijeru, ali najvažniji aspekti su im privlačnost i seksualna kompatibilnost. Također, ambiciozni frajeri imaju “dobru prođu” kod čak dvije trećine ovih ispitanica, pa ako još uvijek muku mučite sa studiranjem, onda nemate velike šanse kod njih.

“Ovo je faza: ‘imaš li kakve vrijednosti za mene ili ćeš mi ih oduzeti’. Žene počinju razmišljati o djeci i sigurno ne žele žicare. Traže nekog tko će biti njihov partner tako da njihova djeca imaju onakav život kakav oni žele da imaju”, komentirala je Ruskin.

35-44 godina

Žene u kasnim 30-ima privlače stariji muškarci. Tako je 73 posto ispitanica ove dobne skupine reklo kako bi mogle biti u vezi s nekim tko je više od pet godina stariji. Istaknule su manire kao najcjenjeniju kvalitetu koju traže u muškacu, s obzirom da bi samo jedan posto ispitanica pristao izaći s muškarcem koji se ne zna lijepo ponašati.

“Moguće je da se žele skrasiti i zasnovati obitelj jer su svijesne svog biološkog sata i žele nekog situirnaog, stabilnog i uspješnog”, tvrdi dr. Ruskin.

Ovo je razdoblje kada žene više ne “pucaju” na izgled, zabavu i trenutno uzbuđenje.

45-54 godina

Glavna krilatica žena ove dobi je sigurnost, s obzirom na to da čak 95 posto žena traži partnera pred kojeg se mogu osjećati sigurno.

“Žene su manje izbirljive u ovoj dobi, ali svejedno traže muškarca s visokim prihodima. To je bitno ženama, neovisno o njihovim godinama. Zanimljivo, 54 posto žena izjavilo je kako bi bile spremne izlaziti s mlađim muškarcem”, objasnila je stručnjakinja za veze Karen Ruskin.

55+

Inteligencija i osobnost su najtraženije osobine za ove dame. Žene starije od 55 godina traže osobu s kojom će podijeliti svoje vrijednosti, ali i nekoga s kime će se smijati, stoga je dobar smisao za humor poželjan. Čak je i seks jedna od bitnijih stavki, jer 45 posto žena samouvjereno tvrdi kako je seksualna kompatibilnost bitna za vezu u ovoj dobi.

Žene starije od 55 godina su najizbirljivije od svih dobrnih skupina. Dosta im je iritantnih svakodnevnih svađa i svađica. Smatraju da veza nije vrijedna ako sva interakcija, od početka do kraja, nije zadovoljavajuća. Moje pacijentice starije od 55 godina ne zanima veza ako im partner ne odgovara savršeno”, zaključila je dr. Karen Ruskin.

Zanima nas: kakav je vaš idealan muškarac?

… i ne zaboravite nas lajkati na Facebooku. Nije
obavezno, ali je lijepo od vas! 🙂

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo