Zdravlje

Zdravlje

Jeste li spremni za vezu?

Ako se povremeno “nalazite” s nekim i ovaj aranžman paše oboje, pitanje je do kada ćete moći ovako funkcionirati. Kad-tad javit će se želja za nečim više. Sasvim je nebitno tko će potegnuti to pitanje – vi ili “partner” koji još to nije.

Dobro razmislite što želite prije nego li bilo što napravite. Donosimo nekoliko stvari o kojima biste trebali promislite prije nešto što odlučite biti polovicom pravog para.

Jeste li situirani?

Fraza koja mlađima najčešće izmami cerekanje jer ju povezuju s oglasima iz Vrtuljka ljubavi, u biti je od velike važnosti. Ona podrazumijeva gdje se nalazite u životu: imate li izgrađenu karijeru, jeste li na burzi ili se vrtite u krug obavljajući poslove koji vas ne zanimaju i ne motiviraju za veće stvari. Financijska sigurnost pridonosi osjećaju samostalnosti koje bismo trebali zadržati unatoč partneru. Mnogi zaboravljaju na ovo jer se raduju zajedničkom budžetu.

Jeste li iskreni?

Vaša bi veza trebala biti transparenta – ne skrivajte stvari jedno od drugog. Ovo je važno slijediti od samog početka, jer jednom kada prešutite nešto, samo ćete se dalje zaplitati u klupko i pogoršavali stvari. Iskrenost može spasiti vezu od krivih zaključaka i povećat povjerenje.

Ako imate dvojbe, iznesite ih. Nemojte šutjeti i ignorirati ih. Dugujete sebi i partneru otkriti sve što vas muči kako biste bez tereta započeli vezu.

Jeste li raskrstili s prošlošću?

Svaki put kad prođete njegovim kvartom razmišljate o njemu? Često se sjetite zajedničkih razgovora i dogodovština i pitate se “što bi bilo da je…”? Čini se kako niste u potpunosti na čistu sa svojom prošlosti jer je ona vaša sadašnjost.

Pogledajte istini u oči i propitajte se jeste li zaista preboljeli bivšu ljubav. Ako vas i dalje muči duh veze i imate repove iza sebe, najbolje je ne započeti ništa novo.

Jeste li dobri prijatelji?

Ako želite vezu koja će trajati, vrlo je važno da ste prijatelji. Morate s lakoćom komunicirati! Iako često kažemo kako se suprotnosti privlače, veća je istina kako je sa suprotnostima zanimljivo i uzbudljivo, no ta zanimacija brzo nestane kada iskoristite sve zajedničke dodirne točke i ostanete šutjeti.

Prijatelji mogu razgovarati o svemu i povjeravati se jedno drugome, a upravo je to jedna od tajni dugih brakova, otkrili su oni s povelikim stažem.

K.H.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo