Zdravlje

Zdravlje

Kako preživjeti prekid veze?

Bili ste u sedmom nebu, no realnost je prebrzo pokucala na vrata? Voljeli ste, no ljubav vam nije uzvraćena? Sigurno se pitate – kako dalje.

Najvažnije je da izbjegnete čokoladu, kolače i tužne romane te preuzmete kontrolu nad svojim životom! Prekid je značajna promjena u vašem životu koju ne smijete ignorirati.

1. Proces tugovanja

Bez obzira htjeli to ili ne, morat ćete proći kroz proces tugovanja. Ne brinite, preboljet ćete, no koliko će to trajati ovisi o vama. Zapamtite, iza kiše uvijek dolazi sunce.

2. Vrijeme i mjesto za sve

Negativni i tužni osjećaji će vas pratiti, no ne dopustite im da vas preuzmu. Ako primijetite da vam se misli kreću u tom smjeru, zabavite se nekom drugom radnjom ili hobijem. Podsjetite sami sebe kako za te osjećaje nije vrijeme, te počnite razmišljati u drugom smjeru.

3. Prijatelji, prijatelji, prijatelji

Prijateljima dajte na znanje da ih trebate. Izađite s njima van, otputujte ili jednostavno provedite neko vrijeme u dobrom društvu. Prijatelji će biti i više nego sretni ako vam mogu pomoći.

4. Kontrolirajte se

Ono što nakon prekida gubite jest osjećaj kontrole. Razmislite o tome kako fizički ili mentalno preuzeti kontrolu nad sobom i svojim tijelom. Ciljevi poput snižavanja kolesterola i ojačanja mišića pomoći će u vraćanju osjećaja kontrole nad vlastitim životom.

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo