Zdravlje

Zdravlje

Kako sakriti uredsku romansu?

U vezi ste s kolegom s posla, ali se bojite da bi vam uredska romansa mogla ugroziti posao? Predstavljamo vam nekoliko jednostavnih savjeta koji će vam olakšati prikrivanje postojeće situacije.

kNe mijenjajte rutinu

Najbolji način za prikrivanje uredske romanse je pridržavanje uobičajenog rasporeda tijekom radnog dana. Nemojte ništa mijenjati. Ljudi uvijek primijete značajne promjene u inače uobičajenoj rutini, posebno ako vaše poslovne kolege vole tračati. To znači da nema zajedničkih ručkova s novim partnerom – osobito ako se do sada niste družiti s tom osobom na prijateljskoj osnovi.

Držite tajnu za sebe

Ako na poslu imate nekoliko bliskih prijatelja s kojima stvarno želite podijeliti svoj najnoviji “ulov”, važno je ne predati se ovom nagonu. Ovo je vrlo bitno pravilo koje trebate slijediti ako želite prikriti vezu s kolegom. Nemojte se pohvaliti, a potom im reći: “ali obećajte da ovu vijest nećete širiti dalje”. Vjerujte, jedva će dočekati da odaju vašu tajnu.

Ne ostavljajte dokaze

Ako želite prikriti uredsku romansu, važno je odabrati „siguran“ način komunikacije s voljenom osobom tijekom radnog dana. Ako mislite da međusobno razmjenjivanje e-mailova s poslovne adrese spada u ovu kategoriju – gadno se varate. Većina tvrtki posjeduje interne servere koji mogu pratiti svu elektroničku komunikaciju između zaposlenika. Dakle, vaša uredska veza ubrzo može postati javna stvar. Umjesto toga, ograničite se na sms-ove i glasovnu poštu.

kIzbjegavajte zajednička uredska druženja

Dva najveća problema Božićnih i novogodišnjih domjenaka kao i druženja u lokalnom baru poslije posla su alkohol i tračanje. Kako bi se pokrenule glasine dovoljna je malo pripita tajnica koja će potpuno drugačije protumačiti vaš odgovor na njeno „neugodno“ pitanje. Dakle, najbolja stvar je izbjegavati zajednička uredska druženja.

Ne dopustite romansi da utječe na vaš rad

Možete si dozvoliti nekoliko slatkih poruka putem mobitela ili kratki poljubac na stepenicama. Međutim, ali ne smijete dopustiti da uredska romansa utječe na vaš rad. Zbog zapostavljanja svakodnevnih obaveza biste oboje mogli ostati bez posla. Umjesto toga, radite još marljivije i predanije – na taj ćete način steći malu prednost ako se sazna za vašu vezu.

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo