Zdravlje

Zdravlje

Lecitone za mlade – pripreme za ispit započnite na vrijeme

Lecitone za mlade dokazano djeluje: osjećaj umora je smanjen 78 posto nakon mjesec dana uzimanja, a koncentracija je poboljšana za 57 posto nakon dva mjeseca upotrebe!

Moždane stanice podložne su stresu i potreban im je odmor kako bi se obnovile i omogućile ispravan rad mozga i živčanog sustava kao cjeline. Važna karika u obnovi stanica, postupku pamćenja i prijenosa informacija je stanična membrana.

Prijenos informacija i pamćenje

Sastavni dio membrana moždanih stanica su fosfolipidi – složene molekule građene od fosfora, glicerola i polinezasićenih masnih kiselina dugih lanaca. Moždani fosfolipidi imaju važnu ulogu pri prijenosu informacija od stanice do stanice, bilo da ih propuštaju ili pohranjuju. Oni su vrlo osjetljivi, lako se mijenjaju i jednostavno oksidiraju, izazivajući tako poremećaje u radu mozga. Kako bi se sačuvalo dobro pamćenje i koncentracija, fosfolipidi moždanih membrana redovito se obnavljaju. Starenjem i stresnim situacijama postupno se smanjuje sposobnost obnavljanja, što smanjuje intelektualne sposobnosti. Znanstveni radovi u Institutu za biološka istraživanja Yves Ponroy pokazali su kako unos specifičnih fosfolipida prehranom omogućuje potpuniju obnovu oštećenih membrana i otklanjanje nastalih smetnji u pamćenju i raspoloženju.

Ekstrakcija fosfolipida iz žumanjka jajeta

U sklopu svojih istraživanja znanstvenici Instituta Yves Ponroy došli su do važnog otkrića Ovofosfolipida®, koji su postali međunarodno zaštićeni izum, a dobiveni su ekstrakcijom iz žumanjka jajeta. Riječ je o fosfolipidima koji se nakon apsorpcije u organizmu prenose do mozga gdje pridonose obnavljanju staničnih membrana.

Ovofosfolipidi® sadrže iste višestruko nezasićene masne kiseline dugih lanaca kao i specifični fosfolipidi stanica mozga. Te su masne kiseline nužne za obnavljanje i dobro funkcioniranje membrana živčanih stanica mozga te sudjeluju u metabolizmu pojedinih neurotransmitera koji utječu na raspoloženje, psihičku ravnotežu, spavanje, pamćenje.

Klinička studija dr. Herbauta provedena s fosfolipidima bogatim polinezasićenim masnim kiselinama dugih lanaca pokazala je 92-postotno poboljšanje kod poteškoća pri učenju (pamćenje, koncentracija, pozornost, intelektualni umor).

Kako djeluje Lecitone za mlade?

Lecitone za mlade ima dvostruko djelovanje:

 •  brzo djelovanje u slučaju tjelesnog i intelektualnog umora

Tradicionalno, ekstrakt biljke kole preporučuje se kod pojačanog intelektualnog napora jer smanjuje osjećaj umora i suzbija pospanost. Ksantini kole imaju neurostimulativno djelovanje, odnosno pospješuju iskorištenje kisika u živčanim stanicama, čime pojačavaju budnost i koncentraciju.  

Vitamin C sudjeluje u biosintezi neurotransmitera prijeko potrebnih u prenošenju informacija kroz središnji živčani sustav i ima važnu ulogu u borbi protiv umora. Vitamini B-skupine – B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, B12 nužni su u intenzivnom metabolizmu živčanog sustava.

 • produženo, dubinsko djelovanje

Ovofosfolipidi® bogati su višestruko nezasićenim masnim kiselinama dugih lanaca koje su potrebne za pravilnu funkciju mozga. One su glavni sastavni dio membrana živčanih stanica mozga i potrebne su u njihovoj obnovi. Vitamin E štiti membrane živčanih stanica zahvaljujući antioksidativnom djelovanju.

Dokazano djelovanje

 • 78 posto smanjen osjećaj umora nakon mjesec dana uzimanja (1)
 • 57 posto poboljšana koncentracija nakon 2 mjeseca upotrebe (2) 

Lecitone za mlade

  Kada uzimati Lecitone za mlade?

  Za obnovu oštećenih fosfolipida i povratak pravilne funkcije moždanih stanica započnite uzimanje Lecitonea mjesec dana prije ispita. Nastavite uzimati po dvije kapsule na dan tijekom priprema za ispit kako biste u trenutku ispita zadržali maksimalnu koncentraciju.

  1. Studija dr. Herbauta o učinku fosfolipida bogatih s PUFA-LC, 1982.
  2. Studija dr. J.J.Fridericha: Poboljšanje koncentracije nakon primjene proizvoda Lecitone za mlade

  Lecitone za mlade potražite u ljekarnama!

  Proizvođač: Laboratoires Yves Ponroy, Francuska.
  Uvoznik i zastupnik za Hrvatsku: Medical Intertrade d.o.o.

   

  Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo